در این سایت تلاش شده است همراه با معرفی وعرضه مدرنترین و کارآمدترین ترین سیستمهای تصفیه هوا وتصفیه آب و قطعات و فیلترها و خدمات مربوط به آنها،با ارایه مطالب اجتماعی ،تاریخی و فرهنگی و اخبار علمی و ورزشی از سایتها و کانالهای اجتماعی- به انتخاب مدیر سایت -،بازدید کنندگان در استفاده از این مطالب با ما شریک گردند.امید که مورد توجه و استفاده قرار گیرد . در صورتیکه دوستان مطلب قابل استفاده ای دارند میتوانند برای مدیر سایت ارسال نمایند تا در صورت تشخیص برای استفاده دیگر دوستان در سایت قرار داده شود.

تبدیل «نور خورشید» به «سوخت مایع» با نانوذرات طلا


      پژوهشگران استرالیایی موفق شدند با استفاده از نانوذرات طلا، نور خورشید را به سوخت تبدیل کنند. این گروه به دنبال توسعه این فناوری و استفاده صنعتی از آن هستند تا در نهایت از نور خورشید ترکیباتی نظیر متان یا متانول تولید کنند. آیا می‌توان از نانوذرات طلا، سوخت تولید کرد؟ شاید این سوال برای مردم عادی خیلی عجیب و تا حدی تداعی‌گر کیمیاگری باشد. اما محققان دانشگاه آدلاید با همکاری یک تیم تحقیقات بین المللی موفق به ارائه پاسخ مناسبی برای این سؤال شدند. این گروه تحقیقاتی در حال کار روی نانوذرات فلزی از جنس طلا هستند که قادر به تبدیل نور خورشید به سوختهایی نظیر متان و متانول است. به دلیل ارزشمند بودن سوخت در دنیای امروز، نتایج این پروژه بسیار جالب توجه است. در واقع محققان این پروژه به دنبال تولید «طلای مایع» از نور خورشید هستند. محققان این پروژه معتقداند که این روش، جایگزینی برای ذخیره انرژی به جای استفاده از باتری است. در این روش به جای مواد سمی موجود در باتری، از نانوذرات طلا استفاده میشود. ارتش آمریکا روی این فناوری سرمایه‌گذاری کرده تا در آینده از آن به عنوان ژنراتور سیار استفاده کند. این گروه معتقداند که این روش را میتوان در مقیاس صنعتی به کار گرفت. دنیا در حال حرکت به سوی انرژیهای تجدیدپذیر است. کاتالیست طلا نسبت به کاتالیستهای رایج، 10 برابر کارایی بالاتری دارند، اما به قدرتمندی باتری نیستند. هرچند این فناوری در مقیاس آزمایشگاهی است، اما دارای پتانسیل بالایی بوده و از آن میتوان برای تأمین انرژی یک خانه و حتی یک شهر استفاده کرد. محققان استرالیایی به دنبال ارائه جایگزینی هستند که بتوان به صورت تجاری از آن استفاده نمود. نتایج این پروژه نشان داد که میتوان در آینده نزدیک آن را به بازار نزدیک کرد. محققان این پروژه قصد دارند تا پیشرفتهای انجام شده در این پروژه را پیش از تجاریسازی آن، منتشر کنند. گاتنر آندرسون، رهبر این تیم تحقیقاتی، میگوید: « در این پروژه ما از نور خورشید و با کمک نانوذرات طلا، طلای مایع ساختیم.»

انتشار : ۲۸ اسفند ۱۳۹۵

معرفی اجمالی چند پایگاه مهم علمی


1⃣ پایگاه Elsevier (الزویر): پایگاه بزرگ Elsevier یکی از مهمترین پایگاه های نشر منابع دیجیتالی در حوزه های مختلف علوم است. دفتر اصلی این ناشر در کشور هلند قرار دارد. در پایگاه Elsevier حدود 2200 مجله علمی در شاخه های مختلف علوم نمایه شده است. همچنین بیش از 25000 عنوان کتاب در این پایگاه قرار دارد. این پایگاه سرویس های مبتنی بر وب متنوعی را ارائه می دهد که مهمترین آنها عبارتند از: Scopus (اسکوپوس) و Science Direct (ساینس دایرکت).

2⃣ پایگاه Springer (اشپرینگر): این پایگاه پس از Elsevier بزرگترین پایگاه علمی در جهان است که دفتر مرکزی آن در کشور آلمان قرار دارد. این پایگاه نیز دارای 1900 مجله علمی نمایه شده و 110000 عنوان کتاب در 26 شاخه مختلف علمی است

. 3⃣ پایگاه Wiley (ویلی): دفتر مرکزی این پایگاه در کشور ایالات متحده و در ایالت نیوجرسی واقع است. انتشارات Wiley در سال 2010 میلادی با راه اندازی سرویس مبتنی بر وب خود با عنوان Online Library تعداد 1500 عنوان مجله علمی را نمایه نموده است. همچنین حدود 14000 عنوان کتاب نیز از منابع الکترونیکی و آنلاین این پایگاه به شمار می رود. منابع این پایگاه شاخه های مختلف علوم (فنی، پزشکی و...) را شامل می شود.

4⃣ پایگاه Cabi (کابی): دفتر مرکزی این موسسه در کشور انگلستان و در شهر آکسفور قرار دارد. این پایگاه معتبرترین پایگاه علمی در موضوع علوم کشاورزی (مهندسی کشاورزی و اقتصاد کشاورزی)، علوم دامی، بیوتکنولوژی و بهداشت و سلامت جهانی است. در این پایگاه حدود 187000 مقاله در زمینه های یاد شده نمایه شده است. همچنین این پایگاه امکان دسترسی به 10 میلیون چکیده مقاله را در موضوعات گفته شده فراهم می سازد.

5⃣ پایگاه Ebsco (ابسکو): این پایگاه از تنوع موضوعی و کیفیت محتوایی بالایی برخوردار است و دربر گیرنده سرویس های مبتنی بر وب متنوعی است. بانک اطلاعاتی تمام متن این پایگاه بیش از 9090 عنوان مجله را نمایه نموده است. 6⃣ پایگاه ACS (آ سی اس): انجمن شیمی ایالات متحده یکی از معتبرترین انجمن های علمی در علم شیمی است که 64 مجله علمی را نمایه می کند. 163 هزار محقق در علم شیمی از سراسر جهان عضو این انجمن هستند.

7⃣ پایگاه IEEE (آی تریپل ای): این موسسه در سال 1884 میلادی در ایالات متحده بوجود آمد. موسسه مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) دارای سرویس مبتنی بر وب به نام "Xplore" است که در آن 160 مجله علمی در حوزه برق، الکترونیک و کامپیوتر نمایه می شود. در این پایگاه همچنین مقالات بیش از 1200 کنفرانس بین المللی نمایه می شود. ماهیانه حدود 25000 مقاله به مقالات این پایگاه اضافه می شود.

انتشار : ۲۸ اسفند ۱۳۹۵

قابلیت جدید گوکل


گوگل در قابلیت جدید خود به واسطه طراحی یک هوش مصنوعی میتواند بخشی از تصویر یک فیلم که شما برایش ارسال می کنید را تشخیص دهد و به دنبال فیلم مورد نظر شما بگردد.

انتشار : ۲۸ اسفند ۱۳۹۵

ساخت ماده‌ای که هم جامد و هم سیال است!


محققان دانشگاه ام.آی.تی موفق به ساخت ماده‌ای شدند که وجود فاز آن از نظر فیزیکی غیرممکن است و در عین حال که جامد است خواص ابَرشاره‌ای دارد.

به نقل از دیلی‌میل، این ماده دارای یک ساختار سفت و سخت مانند جامدات است ولی در عین حال می‌تواند مانند یک ابرشاره(superfluid) بدون گران‌روی جریان داشته باشد. ویژگی دیگر این ماده این است که اگر در داخل یک فنجان به هم زده شود تا ابد در آن فنجان خواهد چرخید.

ابرشاره حالتی از مایع است که گرانروی آن به صفر تبدیل می‌شود و مایع بدون اصطکاک می‌تواند جریان یابد.

تا پیش از این نمونه‌ای از این مواد تولید نشده بود و دانشمندان فقط وجود آنها را به صورت تئوری مطرح کرده بودند.

این کشف می‌تواند به پیشرفت در آهن‌رباهای ابررسانا و سامانه‌های بهینه حمل‌ونقل کمک فراوانی نماید.

ولفگانگ کترل محقق ارشد این تحقیق گفت: این ماده دو خاصیت متضاد جامد و ابرشاره را با هم ترکیب کرده است.

وی افزود: پیش از این نظریه‌ای در رابطه با تبدیل هلیم جامد به ابرشاره به اثبات رسیده بود و این پدیده در حالتی رخ می‌دهد که اتم‌های هلیم در کریستال‌های این عنصر شروع به گردش کنند که این نظریه به صورت عملی پیاده‌سازی نشده است.

ساخت این ماده با استفاده از ترکیب روش‌های سرمایش لیزری و تبخیری انجام شده است که در آن اتم‌های سدیم در درجه‌های نانوکلوینی سرمادهی می‌شوند.

نتایج تحقیقات محققان دانشگاه ام.آی.تی در ژورنال علمی Nature منتشر شده است.

ساخت ماده‌ای که هم جامد و هم سیال است!
انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۵

تنها نمونه از هیدروژن جامد از بین رفت


تنها نمونه موجود از هیدروژن جامد که توسط محققان دانشگاه هاروارد تولید شده بود طی جابجایی از یک آزمایشگاه این دانشگاه به آزمایشگاه دیگر از بین رفت.

به نقل از فاکس‌نیوز، چندی پیش محققان دانشگاه هاروارد اعلام کردند که توانسته‌اند پس از انجام مطالعات تحقیقاتی ۸۰ ساله اولین نمونه از هیدروژن جامد را تولید کنند اما این نمونه در زمان آماده‌سازی برای انتقال به یک آزمایشگاه دیگر این دانشگاه نابود شده است.

هیدروژن در سطح زمین به صورت جامد وجود ندارد اما در سال ۱۹۳۵ یک نظریه مطرح شد که می‌توان با قرار دادن هیدروژن در فشار فوق‌العاده بالا به حالت جامد آن دست پیدا کرد و محققان دانشگاه هاروارد پس از ۸۰ سال موفق به تولید آن شدند.

محققان دانشگاه هاروارد دلیل نابودی این نمونه را تغییر فشار اعمال شده بر آن عنوان کرده‌اند.

دکتر توماس کابوت یکی از محققان این پروژه گفت: برای بررسی تغییر فشار، ما با استفاده از لیزر الماس محافظ هیدروژن را هدف گرفتیم ولی متاسفانه با گذشت زمان این الماس شکست و نمونه هیدروژن جامد به سرعت از بین رفت.

در صورتی که این نمونه جامد از هیدروژن می‌توانست استخراج شود دنیای فیزیک و فضانوردی می‌توانست متحول شود و از این نمونه می‌شد برای ساخت جلیقه‌های ضدگلوله و سوخت بسیار بهینه برای موشک‌ها استفاده کرد.

کابوت افزود: ما انتظار داشتیم بخشی از این نمونه باقی بماند اما متاسفانه سرعت بالای تصعید آن به گونه‌ای بود که احتمالا تمام آن به گاز تبدیل شده است.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه تمام مراحل آزمایش‌ها فیلمبرداری شده است و ما امیدواریم بتوانیم با تکرار این مراحل در آینده نزدیک مجددا این نمونه را بسازیم.

استاد دانشگاه هاروارد گفت: در صورتی که این نمونه مجددا تولید شود ما به سرعت آزمایش‌های مربوطه را آغاز می‌کنیم و به این ترتیب تمام کسانی که در ساخت این نمونه شک داشتند متقاعد می‌شوند که ما در بار اول نیز موفق شده بودیم.

انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۵

5 تهدید راهبردی ژئوپلیتیک انرژی ایران


دکتر عبدالرضا فرجی‌راد در نشست ژئوپلیتیک انرژی و منافع ملی جمهوری اسلامی ایران که سایت شورای راهبردی روابط خارجی برگزار کرد، گفت: جمهوری اسلامی ایران فاقد استراتژی انرژی است و با توجه به اقتصاد تک‌محصولی متکی به انرژی، این خلأ می‌تواند منافع ملی کشورمان را آسیب‌پذیر کند.

وی افزود: تمام کشورهای منطقه اقتصادشان تک‌محصولی و مبتنی بر محور انرژی نفت و گاز است و امنیت تمام کشورهای منطقه تحت تأثیر این محصول استراتژیک قرار دارد.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: تمام کشورهای منطقه از حیث انرژی نفت و گاز آسیب‌پذیرند، اما آسیب‌پذیری ایران در این مقوله بیشتر است. برای کاهش این آسیب‌پذیری نیاز به تعریف استراتژی میان‌مدت و بلندمدت داریم تا اقتصاد کشور از انحصار انرژی نفت و گاز خارج شود.

وی بابیان برخی تهدیدات و مخاطرات انرژی نفت و گاز اظهار داشت: نفت شیل، نفت کروژن یا نفت سنگین که توسط ایالات‌متحده در حال تولید است، یکی از تهدیدات اصلی محسوب می‌شود. سرمایه‌گذاری آمریکا روی نفت شیل بدون توجه به ملاحظات محیط زیستی باعث شده تا آمریکا و متحدان اصلی‌اش به منطقه بی‌رغبتی نسبی نشان دهند، به‌طوری‌که عربستان نیمی از ارزش استراتژیک قبلی خود را به‌عنوان منبع اصلی تأمین‌کننده انرژی دنیا و آمریکا ازدست‌داده است.

این استاد دانشگاه سرمایه‌گذاری عظیم کشورهای پیرامونی ایران در حوزه انرژی به‌ویژه بر روی گاز را تهدید دوم برشمرد و اظهار داشت: عربستان و امارات به این نتیجه رسیده‌اند که سرمایه‌گذاری بر روی نفت چندان سوددهی برای آنان ندارد، درحالی‌که عراق با تمام توان در حال سرمایه‌گذاری بر روی ذخایر نفتی خود است. عراق به‌ویژه نگاهی هم به میدان‌ها مشترک نفتی خود با ایران دارد و برای بهره‌برداری بیشتر از این میدان‌ها برنامه‌ریزی کرده است.

وی افزود: این مسئله در حالی رخ‌داده که در مصر، اراضی اشغالی فلسطین و کردستان هم ذخایر گاز کشف‌شده و قطر هم با توان زیادی در حال سرمایه‌گذاری روی ذخایر نفتی و گازی خود است. علاوه بر این‌ها در دوران تحریم جمهوری اسلامی ایران شرکت‌های خارجی که تا قبل از تحریم در ایران حضور داشتند و در میدان‌های نفتی و گازی ایران فعالیت می‌کردند، از ایران خارج شدند و اطلاعاتی را که طی سال‌ها از ایران و ذخایر ایران به دست آورده بودند، در اختیار رقبای منطقه‌ای و کشورهای همسایه قرار می‌دهند.

وی با بیان اینکه ترکمنستان، قزاقستان و جمهوری آذربایجان هم با سرعت زیادی در حال سرمایه‌گذاری روی انرژی هستند، افزود: جمهوری اسلامی باید برای جبران کمبودهای خود مانند کشورهای همسایه و تمام رقبای منطقه‌ای روی ذخایر انرژی جدید سرمایه‌گذاری کند و منابع قدیمی خود را که طول عمر برخی از آن‌ها به 40 سال می‌رسد، ترمیم و به‌روزرسانی کند تا بتواند عقب‌افتادگی خود را نسبت به دیگر کشورها برطرف کند.

فرجی‌راد توسعه و سرمایه‌گذاری روی خطوط انتقال انرژی را سومین عامل تهدید علیه منافع جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: کشورها تلاش می‌کنند تا با مشارکت و بهره‌برداری از خطوط انتقال انرژی وزن ژئوپلیتیکی خود را ارتقا دهند و از این طریق خود را در معرض توجه کشورها قرار دهند. این اتفاق سبب می‌شود تا سایر کشورها تمایل بیشتری به سرمایه‌گذاری در کشور آن‌ها داشته باشند و امتیازات بسیاری نصیب آن‌ها می‌شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: ایران با موقعیت استراتژیک و ژئوپلیتیکی که دارد، به‌هیچ‌عنوان نباید از کنار کوتاه‌ترین خطوط لوله هم بی‌تفاوت عبور کند. ایران در منطقه‌ای قرارگرفته که انبار انرژی دنیا محسوب می‌شود و کشورهای مجاورش بر روی بخش‌‌های زیادی از این منابع و ذخایر مستقر هستند.

وی بابیان اینکه جهان صنعتی غرب و دنیای صنعتی رو به رشد، دو گروه اصلی مشتریان این کشورها محسوب می‌شوند، افزود: دنیای صنعتی غرب برای اینکه بازارها و صنایع‌شان به‌طور مداوم تولید داشته باشد و از حرکت بازنایستد و معیشت و سطح زندگی مردم آن‌ها تنزل پیدا نکند، مشتری این انرژی هستند. اروپا انرژی ندارد و مجبور است انرژی خود را از محیط پیرامونی خودش از نروژ، روسیه، منطقه آسیای مرکزی و خلیج‌فارس تأمین کند.

فرجی‌راد گفت: تصور اروپا این بود که بعد از فروپاشی شوروی می‌تواند از همان لوله‌هایی که به اروپا می‌آمد استفاده کند و لوله‌های دیگر را افزایش دهد، اما مشکلاتی که بین اروپا و روسیه به وجود آمده باعث شده تا میان آنان یک رقابت امنیتی ایجاد شود، لذا در حال حاضر هم امنیت انرژی اروپا از سوی روسیه به خطر افتاده و هم امنیت روسیه.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: تحرکاتی که غرب و ناتو جهت ورود به حوزه امنیتی روسیه انجام داده‌اند و با کشورهای گرجستان، اوکراین و قفقاز جنوبی، وارد بازی شده‌اند، با این هدف بوده که بتوانند تا حدودی توسعه و پیشرفت‌های روسیه را کنترل کنند. پیش‌بینی غرب این است که اگر روسیه رها شود، حتی اگر به اصول اقتصاد بازار آزاد و دموکراسی غربی پایبند باشد، بازهم در آینده اروپا را مطیع خود خواهد کرد و به زیر چتر خود درخواهد آورد. از همین جهت غرب تلاش می‌کند برای اعمال فشار بر روسیه با حوزه پیرامونی روسیه متحد شود و حوزه امنیتی روسیه را در اختیار بگیرد. روسیه هم برای تلافی، وارد حوزه‌های امنیتی اروپا شده است؛ با لهستان، اوکراین، گرجستان، مقدونیه و ... درگیر شده تا نشان دهد در برابر کنش‌های منفی غرب مقاومت می‌کند. لذا انرژی روسیه نمی‌تواند در درازمدت برای اروپایی‌ها امنیت بیاورد.

فرجی‌راد گفت: از زمان فروپاشی شوروی در سال 1991، این فرصت برای ایران فراهم شد تا از ظرفیت کشورهای ترکمنستان، ازبکستان، قزاقستان و جمهوری آذربایجان که کشورهای محصور در خشکی (landlocked) محسوب می‌شوند، استفاده کند و خطوط لوله آن‌ها را به‌سوی دریا و بازارهای جهانی منتقل کند، اما بی‌توجهی به این مسئله باعث شد تا فرصت‌سوزی شود. بحث‌هایی وجود داشته که خط لوله نفت و گاز ایران از طریق عراق به مدیترانه منتقل شود، اما بازهم این اتفاق نیفتاد. خطوط لوله گاز و نفت ایران که زمانی قرار بود تحت عنوان خط لوله صلح به پاکستان و هند کشیده شود تا نزدیکی مرز ایران و پاکستان کشیده شده، ولی نتوانسته‌ایم گاز خود را به پاکستان صادر کنیم.

وی افزود: جمهوری اسلامی باید یک نگاهش به دنیای صنعتی قدیم معطوف باشد که همچنان می‌خواهد مصرف کند و نمی‌خواهد از ثروتش کاسته شود و یک نگاه دیگرش باید معطوف به دنیای جدید رو به رشد باشد که اولین قدم برای ورود به دنیای جدید پاکستان و هند (از طریق دریا) است، اما نتوانسته‌ایم به آن ورود کنیم، درحالی‌که نروژ توانسته از قطب شمال تا فرانسه خطوط لوله انرژی را به طول 2000 – 3000 کیلومتر بکشد، ما نتوانسته‌ایم لوله را با سرمایه‌گذاری‌های غربی به اقتصاد یک میلیارد و دویست‌میلیون‌نفری هند که قطعاً در آینده اقتصاد شکوفا خواهد شد، پیوند بزنیم.

این استاد دانشگاه گفت: فقط تصور کنید اگر گاز ایران به این کشور وارد شود، چه تحول شگرفی می‌تواند اتفاق بیفتد. هند بازار بکری است که نباید آن را از دست داد، ولی ما راهبرد و برنامه‌‌ای برای استفاده از این بازار نداریم. متأسفانه عدم شناخت دقیق از اقتصاد رو به رشد و جغرافیای منطقه باعث شده تا نتوانیم برنامه‌ریزی دقیقی انجام دهیم.

وی افزود: اگر در عسلویه تولید را افزایش می‌دهیم، باید برای فروش آن برنامه‌ریزی کنیم و باید لوله انتقال انرژی آماده باشد تا سرمایه ملی هدر نرود. بالعکس، ما نباید بر روی خط لوله سرمایه‌گذاری کنیم، بدون اینکه در عسلویه تولید داشته باشیم.

فرجی‌راد معتقد است: ظرفیت‌های اصلی ما بلااستفاده مانده و نتوانسته‌ایم وزن ژئوپلیتیکی خود را از طریق توسعه خطوط انتقال انرژی ارتقا دهیم. خطوط لوله زیادی در مناطق شمالی ایران عبور می‌کنند که کوچک هستند، اما یکی از این خطوط لوله که در منطقه عبور می‌کند، خط لوله ترانزیت است که از ترکمنستان به ترکیه می‌رود.

این استاد دانشگاه افزود: بی‌توجهی به اهمیت این خط ترانزیت باعث شده از آن غافل بمانیم و نتوانیم از آن استفاده کنیم. اگر از آن بهره‌برداری می‌کردیم الان وزن ژئوپلیتیک ما به‌مراتب بالاتر از این بود و در سرمای زمستان دیگر ترکمنستان نه‌تنها گاز خود را روی ما قطع نمی‌کرد، بلکه این ترکمنستان بود که از ما درخواست مشابهی داشت.

وی درباره چهارمین تهدیدی که در این حوزه متوجه ایران است، اظهار داشت: دو کشور همسایه شمالی و جنوبی ایران، یعنی ترکمنستان و قطر تهدید چهارم هستند که حجم عظیمی از ذخایر گازی دارند. ترکمنستان در حال افزایش تولید خود با نگاه به شرق است، نگاهی که ایران باید داشته باشد.

فرجی‌راد گفت: افغانستان و پاکستان به خط لوله تاپی نگاه ویژه‌ای دارند. ناامنی در افغانستان باعث شده تا این مسئله عقب بیفتد. اگر افغانستان امنیت داشت قطعاً تا الان این خط لوله افتتاح‌شده بود. این خطر بزرگی برای ایران محسوب می‌شود که اقتصادهای رو به رشد، از دست ایران خارج شوند.

این استاد دانشگاه گفت: حالا که در صادرات گاز خودمان به پاکستان و هند موفق نبوده‌ایم، این معطلی در انتقال خط لوله ترکمنستان به افغانستان و پاکستان، فرصت خوبی برای جمهوری اسلامی است تا بتواند خطوط لوله پاکستان را در اختیار بگیرد.

وی ادامه داد: حتی اگر روابط میان پاکستان و هند کماکان پرتنش بماند و حاضر به همکاری با یکدیگر نشدند، باید به دنبال خط لوله هند از طریق دریا باشیم. هر میزان هم هزینه داشته باشد، باید راهکار لازم برای آن را پیدا کنیم.

فرجی‌راد گفت: ایجاد خط لوله پاکستان و هند از واجب‌ترین راهبردهای انرژی ما محسوب می‌شود. یا باید یک خط لوله را از طریق پاکستان به هند برسانیم که احتمال آن ضعیف است یا باید دو خط لوله برای این منطقه در نظر بگیریم. اگر خط لوله به پاکستان برود، با توجه به روابط استراتژیک پاکستان و چین، ادامه این خطوط لوله می‌تواند تا مرزهای چین ادامه پیدا کند. خط لوله هند هم می‌تواند وارد بخش‌هایی از شبه‌قاره مثل شمال شبه‌قاره، جلگه بنگال، تنگه تامیر، سریلانکا و ... شود که همگی مصرف‌کننده گاز هستند.

این استاد دانشگاه روابط استراتژیک روسیه با ترکیه را عامل حساس دیگری برای منافع ملی جمهوری اسلامی برشمرد و گفت: روابط اقتصادی ایران و روسیه نامشخص است و هرروز به اقتضاء شرایط یک محصول خاص مبادله می‌شود. هیچ‌وقت حجم این مبادلات از دو یا سه میلیارد دلار فراتر نرفته، اما روابط اقتصادی روسیه با ترکیه استراتژیک و مبنای آن انرژی است.

وی افزود: وقتی دو طرف برای خودشان تعریف می‌کنند که باید حجم تجارت‌شان به 50 میلیارد دلار برسد، خطوط لوله ازجمله خط لوله ساوت استریم و سرمایه‌گذاری ترک‌ها در بخش انرژی ترکیه و سرمایه‌گذاری روسیه بر روی انتقال انرژی، همگی از اقدامات اساسی است که این‌ها در روابط خود انجام می‌دهند.

فرجی‌راد با اشاره به اینکه بیش از 50 درصد درآمدهای روسیه از انرژی است و این کشور برای تنبیه اوکراین و گرجستان، به سراغ ترکیه رفته است، گفت: روابط آن‌ها باهم استراتژیک است. ترکیه انرژی روسیه را به اروپا منتقل می‌کند.

این استاد دانشگاه گفت: این در حالی است که باید 50 درصد صادرات انرژی ایران به کشورهای صنعتی قدیمی و 50 درصد آن به کشورهای رو به رشد باشد. همکاری روسیه با ترکیه چالشی در برابر هدف ما محسوب می‌شود. راه‌حل رسیدن به این هدف، همکاری با ترکیه است.

وی با پیشنهاد مشارکت در خط لوله ترکمنستان گفت: درست است که ترکمنستان در انرژی رقیب ما محسوب می‌‌شود، اما این رقابت کوتاه‌مدت است. این خط لوله استراتژیک خواهد بود و وزن ژئوپلیتیک ما را افزایش خواهد داد و آن‌ها را به ما وابسته می‌کند. کافی است که ترکیه به‌واسطه یک خط لوله به ایران وابسته شود، آنگاه یک خط لوله از ترکیه به سمت اروپا می‌رود و مصرف خود ترکیه تأمین می‌شود.

فرجی‌راد گفت: ایران به یک خط لوله در شمال نیاز دارد که در زمستان انرژی موردنیازش را تأمین کند، اما در ادامه به ترکیه و اروپا می‌رود و ترکمنستان دیگر نمی‌تواند با بهانه‌جویی در زمستان گاز مصرفی ایران را قطع کند.

انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۵

چگونه مشکلات سیاست خارجی را کاهش دهیم؟


شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:دکتر محمود سریع‌القلم ، استاد دانشگاه معتقد است نیاز داریم تا از سیاست خارجی تدافعی به سیاست خارجی اقتصادی منتقل شویم. مدیریت کارآمد کشور بدون ارتباطات گسترده با قدرت های میانی امکان پذیر نیست زیرا برای به روز کردن کشور نیاز به دانش و روش های جدید داریم. خود را از صفحه اول روزنامه های جهان خارج کنیم.

 

طبق مستندات تاریخی، طی ۱۷۰ سال گذشته، انگلستان، روسیه و آمریکا، وقت و انرژی قابل توجهی از ایران گرفته اند. در این دوره، کشور سال های محدودی در آرامش و ثبات سپری کرده است. به نوعی می توان گفت: ۱۷۰ سال است ایران با سه قدرت جهانی درگیر بوده است.

بلافاصله این کنجکاوی را مطرح می کنیم: آیا یک قدرت میان پایه می تواند با یک قدرت جهانی به روابطی معقول برسد؟ تاریخ به وضوح معرف این واقعیت است که ایران بارها و بارها طی ۱۷۰ سال پیش به دلیل نیاز مالی و مشکلات جدی اقتصادی، یک امتیاز مهم امنیتی و سیاسی به یک قدرت جهانی داده است.

آیا می توان تصور کرد که ایران بتواند به نوعی یک استراتژی طراحی کند و سیاست خارجی خود را با قدرت های هم پایه و هم سطح خود تنظیم کند و از قدرت های بزرگ فاصله بگیرد؟ آیا می توان به گونه ای محاسبه کرد تا سیاست خارجی از مدار حساسیت های قدرت های بزرگ رها شود تا انرژی خود را صرف توسعه کند و از راهبرد بقا به سوی راهبرد رشد حرکت کند؟

در سال ۱۹۸۰، دن شائو پینگ مقرر کرد که چین به نیم قرن صلح نیاز دارد تا مدام رشد و توسعه را تجربه کند. نتیجه این شد که از ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۶ و طی ۳۶ سال، ۱٫۶ تریلیون دلار در این کشور سرمایه گذاری خارجی شد. ضمن اینکه به صورت آرام و بی صدا و مبهم حدود ۲۳۳ میلیارد دلار سال گذشته برای قدرت نظامی خود هزینه کرد. چین در عین حال سومین صادر کننده اسلحه در جهان است. اقتصاد ایران نیز اقتصادی نیست که از طریق بحران های موجود درآمد کسب کند و بر تولید ناخالص ملی آن اثر جدی بگذارد.

آمریکا به صد کشور اسلحه می فروشد و ۳۳ درصد کل تسلیحات جهان را می فروشد ضمن اینکه ۴۷ درصد فروش اسلحه آمریکا فقط به کشورهای خاورمیانه است. آمریکا و چین از نظام بین الملل فعلی بخوبی برای اقتصاد خود استفاده می کنند. همه کشور ها از ریز و درشت در پی راهبردی هستند تا درآمد های ملی و مزیت های نسبی خود را دائماً گسترش دهند. ایران کجای این روند مسلط جهانی است؟

کنفرانس اخیر امنیتی مونیخ، چرخش های جدیدی را در قبال ایران نشان می دهد. عربستان، اسرائیل و ترکیه هر آنچه خواستند علیه ایران روا داشتند. اگر همکاری فعلیِ نظامی و دیپلماتیک عربستان و اسرائیل از حالت توافقی به مرحله حقوقی و رسمی تبدیل شود، محیط امنیتی و سیاست خارجی ایران با واقعه مهمی روبرو می شود. بنظر می رسد انرژی اصلی تقابل با ایران هم اکنون از ناحیه خود منطقه است و آمریکا مکانِ تنظیم، تصمیم و چتر عملیاتی این تقابل است. اگر واکنش ایران در کنفرانس مونیخ را تحلیل محتوا کنیم، حکایت از پدیده ای می کند که در علم روابط بین الملل به آن "قربانی شدن" (Victimization) می گویند. ما از آن جمع سیاسی و امنیتی درخواست کردیم: با ما مهربان باشید. به ما احترام بگذارید. لطفاً دیگر تحریم نکنید. ما اهل دیالوگ هستیم. روش های حل اختلاف باید دیپلماتیک باشند. ما همیشه از خود دفاع خواهیم کرد.

ضمناً ۲۷۸ سال است به کشور دیگری حمله نکرده ایم. این ادبیات آمیخته با مهر و محبت و اخلاق حتی در سیاست داخلی کشورها مانع از اقدامات مخالفان نمی شود چه برسد در محیط سنگلاخ سیاست جهانی. درست یا غلط، تصویری که در جهان از ایران وجود دارد، تصویر سخت افزاری است و نه نرم افزاری. جالب اینکه حتی ترکیه که بسیار از روابط دوجانبه اقتصادی بهره برده، تصویری سخت افزاری از ایران دارد که در کنفرانس مونیخ از خود بروز داد.

آیا می توان استراتژی امنیت ملی را از استراتژی توسعه اقتصادی کشور تفکیک کرد؟ تا چه زمانی نفت و گاز بفروشیم و زندگی کنیم؟ استراتژی امنیت ملی کشور، شرکای منطقه ای ندارد. اقتصاد در ریل مستقل خود حرکت می کند اما بعضی اوقات دچار بحران جدی می شود و به عنوان مثال به خاطر تحریم های گسترده، به برجام منجر می گردد.

برخلاف کسانی که مشکل را در افراد یا دولت ها جستجو می کنند، این نویسنده گره اصلی را در فکر و اندیشه می داند: تا زمانی که ما امنیت ملی و توسعه اقتصادی را از یک جنس و مقوله ندانیم و این دو اصل حکمرانی را بر یک ریل واحد قرار ندهیم، در هاله ای از سختی ها بلکه بحران ها، بنیه های عظیم انسانی و طبیعی خود را هدر خواهیم داد. کانون نظری استراتژی منطقه ای ضد ایرانی بر پایۀ ضعیف نگاه داشتن کشور استوار است.

چالش های ما در ارتباط با افراد و جریان ها نیست بلکه در اندیشه ها و رهیافت هاست. فهم غیراقتصادی ما از نظام بین الملل باعث شده است که به ادبیات عدالت محور، مهرمحور و احترام محور با قدرت های منطقه ای و بین المللی متوسل شویم و از آن ها خواهش کنیم تا با ما درست رفتار کنند و احترام بگذارند.

آمریکا ۹۹ نیروگاه هسته ای دارد و در عین حال در مساحتی حدود ۴۸۰۰ کیلومتر مربع با جمعیتی حدود سه میلیون نفر و ۲۵۰ هزار متخصص IT، کانونی بنام سیلیکان ولی با ارزشی در حدود ۳ تریلیون دلار ایجاد کرده است. شرکت اپل حدود دو میلیارد کامپیوتر و آی فون فروخته است. عموم شرکت های فن آوری آمریکا به حکم محدودیت مهاجرت دولت جدید آمریکا اعتراض کردند زیرا فقط در شهر سیاتل آمریکا، دویست هزار متخصص خارجی کار می کند. کشور ما بدون بنیان های داخلی اقتصادی، مالی و فن آوری نمی تواند در منطقه و نظام بین الملل قدرتمند تلقی شود. قدرت کشور در فروش نفت و گاز نیست بلکه در بهره برداری از هزاران مهندس و متخصص است که ارزش افزوده ایجاد کنند.

اگر نمای بیرونی ما قدرت نرم باشد، حجم ۲٫۵ تریلیون دلاری ثروت کشور های عربی حداقل در بخشی از آن از ظرفیت های برون سپاری ایران می تواند استفاده کند. لزومی ندارد مانند یک قربانی و مظلوم در محافل بین المللی صحبت کنیم بلکه باید نظام داخلی را غنی کنیم. تقریباً تمامی شرکت هایی که طی سال گذشته از ایران بازدید کرده اند متفق القولند که سیستم اداری، حقوقی، مالی، بانکی، قانونی، عمرانی ایران برای رشد و توسعه اقتصادی محتاج به روز شدن دارد.

به طور حیرت انگیزی شناخت ما از نظام بین الملل قدیمی است. قدرت کشورها عمدتاً در داخل آن هاست. به خاطر داشته باشیم که قانون کاپیتولاسیون را در پاکستان، ترکیه و اندونزی نتوانستند اجرا کنند. فقط پهلوی دوم بود که به واسطۀ ضعف داخلی، آن را پذیرفت. در آن شرایط، آمریکا کمک اقتصادی و نظامی را منوط به اعمال این قانون کرد. نظام بین الملل فعلی بسیار متنوع و متکثر است و لزومی ندارد ایران خود را در درگیری های ناتمام با قدرت های بزرگ مشغول کند و انرژی رشد و توسعه را صرف تحریم کند. چین با قدرت اقتصادی خود و ارسال علائم مختلف دیپلماتیک طی دو هفته، دولت جدید آمریکا را مجبور کرد تا به سیاستِ دیرینه "چین واحد" برگردد.

چینی ها نگفتند لطفاً به ما احترام بگذارید و درست رفتار کنید: گفتند اگر سیاست چین واحد را اتخاذ نکنید، هیچ انتظاری برای تعدیل در مذاکرات محتمل تجاری نداشته باشید. با اینکه چین سه برابر روسیه صرف هزینه های نظامی می کند اما تصویری نرم افزاری در جهان دارد. حاکمیت ملی و استقلال با توانایی ها و قدرت اقتصادی داخلی قابل تحقق است. انگلستان عضو حدود ۷۰۰ معاهده و سازمان منطقه ای و بین المللی است ولی در عین حال از لابلای این حجم از تعهدات در لایه های عظیم اقتصادی جهانی، منافع خود را حفظ کرده است و بالاترین نرخ رشد اقتصادی اروپا را دارد.

آیا برای ما موضوعیت دارد که کشور های عربی خلیج فارس طی ۱۱ سال گذشته، ۷۲۸ میلیارد دلار اسلحه خریده یا سفارش داده اند؟ آیا می دانیم که جمعیت منطقه خاورمیانه در ۳۵ سال آینده به ۶۶۰ میلیون نفر خواهد رسید؟ چالش بزرگ فکری ما، رهیافتی جدید نسبت به کشورهای عربی منطقه است. اما هدف اصلیِ این رهیافت جدید، باید ایران، قدرت اقتصادی ایران، اهمیت احترام ایران، اصلاح محیط زیست ایران و آینده و کیفیت زندگی مردم ایران باشد. افزایش درآمد، تنوع درآمد و تداوم کسب درآمد مبنا هستند تا آنکه امنیت و فرهنگ حفظ شوند. استراتژی ناگفته بسیاری از همسایگان، فقیر نگه داشتن ایران است.

نیاز داریم تا از سیاست خارجی تدافعی به سیاست خارجی اقتصادی منتقل شویم. مدیریت کارآمد کشور بدون ارتباطات گسترده با قدرت های میانی امکان پذیر نیست زیرا برای به روز کردن کشور نیاز به دانش و روش های جدید داریم. خود را از صفحه اول روزنامه های جهان خارج کنیم. مانند کره ای ها، ژاپنی ها و چینی ها آرام کار کنیم. خود را به طور قربانی نشان دادن، نوعی نمایش ضعف است. شعاع دوایر مدیریتی در کشور را قدری بزرگتر بگیریم. حکمرانی و سیاست ورزی با ارقام است. آیا آرمانی بالاتر از خوب زندگی کردن اقتصادی و فرهنگی مردم ایران وجود دارد؟

منبع: دیپلماسی ایرانی

انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۵

کشف نسخه خطی غزلیات حافظ با مهر شاه جهان و یک غزل تازه


انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۵

چرا باب دیلن نوبل می‌گیرد؟ چرا شاملو نمی‌گیرد؟


شاملو تعداد زیادی کتاب دارد: دفترهای شعر متعدد (۱۸ دفتر) و انواع گزیده‌ها و مجموعه‌هایی که از آنها تهیه شده. اما مجموع تیراژ این کتاب‌ها چقدر است؟ حساب و کتابش ساده است: برای هر کتاب می‌شود نوبت چاپ را در متوسط تیراژ ضرب کرد و بعد نتایج را با هم جمع کرد. (مثلا «قطعنامه» تابه‌حال به چاپ هشتم رسیده است، «باغ آینه» به چاپ سیزدهم و «هوای تازه» چاپ چهارده، همگی با تیراژهایی حدود ۱۶۵۰ نسخه.) حساب و کتابش نباید سخت باشد، اما همینطور ندید می‌شود با تقریب خوبی حدس زد که سرجمع همه کارهای او یک‌میلیون نسخه هم نخواهد شد. حالا این عدد (یا حتی آن عدد دقیق را) مقایسه کنید با این خبر: همین هفته قبل، ملت در ژاپن رفته‌اند صف ایستاده‌اند برای جدیدترین کتابِ هاروکی موراکامی و کتابفروش‌های ژاپنی از ۱۲ شب تا ۸ صبح یکسره موراکامی می‌فروخته‌اند و چاپ اول این اثر تازه از موراکامی با نام «کشتن فرمانده» ۵۰۰هزار نسخه است. فقط این بار هم نیست. دفعات قبلی هم ژاپنی‌ها همین کار را می‌کردند و مثلا «سوکورو تازاکی بی‌رنگ و سال‌های زیارتش» ظرف یک هفته، یک‌میلیون نسخه فروخته بود. خودتان انصاف بدهید. کمیته نوبل چرا باید به چیزی که خود مردم ایران چنین برخوردی با آن دارند جایزه بدهد؟! اگر یک ژاپنی به نوبل‌نگرفتن موراکامی اعتراض کند، خیلی منطقی‌تر و پذیرفتنی‌تر است تا اینکه ما برای هر کدام از ادیبانمان چنین ادعایی داشته باشیم. می‌گویند احترام امامزاده به متولی‌اش است. قاعدتا اگر می‌خواهیم کسی را در سطح جهانی مطرح کنیم، باید اول خودمان هوایش را داشته باشیم. خودمان روی سرمان بگذاریمش و حلواحلوایش کنیم. حداقل خودمان برایش یک «فرم معرفی» به آکادمی نوبل را پر بکنیم. نه اینکه وقتی آکادمی اطلاعات جوایزش تا سال ۱۹۶۵ را منتشر می‌کند، معلوم شود جدی‌ترین گزینه ادبی ایران (جمالزاده) را یک غیرایرانی (ریچارد نلسون فرای) نامزد این جایزه کرده است. انگلیسی‌ها تشکیل کشورشان را به پادشاهی افسانه‌ای به نام آرتور نسبت می‌دهند که توانست شمشیر اکسکالیبور را از سنگ بیرون بکشد و تحت تعالیم مریلین جادوگر، قبایل کشورش را متحد کند. انگلیسی‌ها با همین یک‌دانه افسانه چنان برخوردی کرده‌اند که فقط ۲۶ فیلم، ۸ سریال، ۱۸ انیمیشن و ۲۲ گیم به صورت مستقیم داستان آرتور را بازتعریف کرده‌اند و امسال هم گای ریچی یک فیلم دیگر می‌سازد. پادشاه دانگ‌میونگ، معروف به جومونگ، همان نقش آرتور را در سرزمین کره دارد. جومونگ از ۳۷ تا ۱۹ قبل از میلاد بر شبه‌جزیره کره حکومت کرد و سرزمینش را از چین مستقل کرد. همین! واقعاً توی کتاب‌های تاریخی معتبر بیشتر از همین چند خط نمی‌شود پیدا کرد. اما کره‌ای‌ها برای همین چند خط ۴ فیلم، ۲ گیم و یک سریال ۸۱ قسمتی ساخته‌اند که تلویزیون خودمان هم پخشش می‌کند. اینها را بگذارید کنار رستم، قهرمان ملی و نقش اول داستان‌های حماسی ایران که می‌گویند از روی شخصیت تاریخیِ سردار اشکانی، سورنا ساخته شده که در جنگ کارهه در ۳۱ قبل از میلاد امپراتوری روم را شکست داد. رستم‌ داستان‌های مختلف و متعدد دارد. معروف‌ترینش داستان نبرد با پسرش سهراب است که چنان بار تراژیکی دارد که چند شاعر انگلیسی هم همین قصه را تبدیل به منظومه‌هایی کرده‌اند. حالا آن جملات بالایی را برای داستان رستم و سهراب تکرار کنیم: از رستم و سهراب ۴ فیلم، یک انیمیشن و صفر گیم ساخته شده. از آن ۴ فیلم، یکی را هندی‌ها ساخته‌اند، دوتا را روس‌ها و فقط یکی را خودمان! می‌شود همین طور شواهد دیگری از کم‌کاری ما ایرانی‌ها نسبت به داشته‌های فرهنگی خودمان مثال آورد. اما بعد که خوب این جاهای خالی را توی ذهنتان مرور کردید، به این هم فکر کنید که: آیا کتاب خریدن ربطی به مسئولان این نهاد و آن سازمان دارد؟ یادتان بیاورید که مردم ژاپن می‌توانستند به جای صف ایستادن، آن هم صف شبانه برای خرید یک کتاب، اینترنتی سفارش خرید بدهند و بیخودی از کار و زندگی‌شان نزنند. یادتان بیاورید ژاپنی‌ها ترجیح می‌دهند به جای کلیک، با ایستادن توی صف و معطل شدن، به نویسنده کشورشان احترام بگذارند. یادتان بیاورید که یحتمل هیچ نویسنده و شاعری در ایران فروش یک هفته‌ای موراکامی را ندارد و مجموع تیراژش به یک‌میلیون نسخه نمی‌رسد؛ هیچ ادیبی جز حافظ، که آن هم دیوانش را ملت برای سر طاقچه گذاشتن و احیاناً فال گرفتن می‌خرند.

احسان رضایی، روزنامه «تماشاگران امروز»، ش۱۹۱، شنبه ١۴اسفند۱۳۹۵. ...................

انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۵

درسی از پایولو کوییلو


   در سالن غذاخوری دانشگاهی در اروپا یک دانشجوی دختر با موهای قرمز که از چهره‌اش پیداست ،اروپایی است، سینی غذایش را تحویل می‌گیرد و سر میز می‌نشیند. سپس یادش می‌افتد که کارد و چنگال برنداشته، بلند می‌شود تا آنها را بیاورد. وقتی برمی‌گردد، با شگفتی مشاهده می‌کند که یک مرد سیاه‌پوست، احتمالا اهل ناف آفریقا (با توجه به قیافه‌اش) آنجا نشسته و مشغول خوردن از ظرف غذای اوست! بلافاصله پس از دیدن این صحنه، زن جوان سرگشتگی و عصبانیت را در وجود خودش احساس می‌کند اما به‌سرعت افکارش را تغییر می‌دهد و فرض را بر این می‌گیرد که مرد آفریقایی با آداب اروپا در زمینۀ اموال شخصی و حریم خصوصی آشنا نیست...! او حتی این را هم در نظر می‌گیرد که شاید مرد جوان پول کافی برای خرید وعدۀ غذایی‌اش را ندارد. در هر حال، تصمیم می‌گیرد جلوی مرد جوان بنشیند و با حالتی دوستانه به او لبخند بزند. جوان آفریقایی نیز با لبخندی شادمانه به او پاسخ می‌دهد. دختر اروپایی سعی می‌کند کاری کند. اینکه غذایش را با نهایت لذت و ادب با مرد سیاه سهیم شود. به این ترتیب، مرد سالاد را می‌خورد، زن سوپ را، هر کدام بخشی از تاس کباب را برمی‌دارند و یکی از آنها ماست را می‌خورد و دیگری پای میوه را. همۀ این کارها همراه با لبخندهای دوستانه است؛ مرد با کمرویی و زن راحت، دلگرم ‌کننده و با مهربانی لبخند می‌زنند. آنها ناهارشان را تمام می‌کنند. زن اروپایی بلند می‌شود تا قهوه بیاورد. و اینجاست که کمی آنورتر پشت سر مرد سیاه‌پوست، در کنار میز بغلی کاپشن خودش را آویزان روی صندلی پشتی می‌بیند و ظرف غذایش را که دست‌نخورده و روی آن یکی میز مانده است! توضیح پائولو کوئیلیو: من این داستان زیبا را به همۀ کسانی تقدیم می‌کنم که در برابر دیگران با ترس و احتیاط رفتار می‌کنند و آنها را افرادی پایین‌مرتبه می‌دانند. داستان را به همۀ این آدم‌ها تقدیم می‌کنم که با وجود نیت‌های خوبشان، دیگران را از بالا نگاه می‌کنند و نسبت به آنها احساس سَروَری دارند. چقدر خوب است که همۀ ما خودمان را از پیش‌ داوری‌ها رها کنیم، وگرنه احتمال دارد مثل کوته فکران رفتار کنیم؛ مثل دختر بیچارۀ اروپایی که فکر می‌کرد در بالاترین نقطۀ تمدن است، در حالی که آفریقاییِ دانش‌آموخته به او اجازه داد از غذايش بخورد ....!

انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۵

حل مشکل پیامهای تبلیغاتی ناخواسته--بزودی


حل مشکل پیامک های ناخواسته تبلیغاتی تا ۵ روز دیگر

معاون سازمان تنظیم مقررات ارتباطات با بیان اینکه اخیرا تذکر جدی به اپراتورهای موبایل برای ساماندهی مشکل پیامک های ناخواسته تبلیغاتی ابلاغ شده است و به زودی این مشکل حل می شود.

گویا آی تی -حسین فلاح جوشقانی درباره برخی ناکارآمدی ها در سامانه قطع پیامک های ناخواسته و نارضایتی مشترکان از تداوم دریافت پیامک های انبوه تبلیغاتی و ارزش افزوده گفت: موضوع الزام برای ایجاد سامانه متمرکز فعال سازی و غیرفعال سازی پیامک های ارزش افزوده توسط اپراتورهای موبایل با هدف حل مشکلات فعلی در این خصوص تاکید شده است.
وی با بیان اینکه برای تخلفاتی که درخصوص پیامک های ناخواسته تبلیغاتی صورت گرفته است به برخی اپراتورهای موبایل تذکر داده شده است، افزود: هم اکنون دو اپراتور برای مدیریت محتوایی که از سوی این پیامک ها به مشترکان ارسال می شود، سامانه متمرکز را راه اندازی کرده اند و یک اپراتور نیز تا ۱۵ اسفندماه زمان دارد که این سامانه را راه اندازی کند.
معاون نظارت رگولاتوری با بیان اینکه با متمرکز شدن فعال سازی و غیرفعال سازی خدمات پیامکی در سامانه اپراتورهای موبایل، همه چیز تحت مدیریت اپراتور در می آید، اظهار امیدواری کرد که مشکل دریافت پیامک های ناخواسته تبلیغاتی که تعداد محدودی از مشترکان همچنان با آن درگیر هستند، پس از تاریخ ۱۵ اسفندماه به صورت کلی حل شود.
فلاح جوشقانی همچنین درباره تعیین تکلیف پیامک های تبلیغاتی که با سیم کارت های شخصی ارسال می شوند نیز گفت: در حال تدوین قوانین و مقررات لازم برای برخورد این سیم کارت ها هستیم و به زودی این قوانین را در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مصوب می کنیم.

وی با اعلام اجرای فاز آزمایشی برخورد با ارسال کنندگان پیامک های تبلیغاتی از سیم کارت های شخصی گفت: در این فاز براساس فرمول های مدنظر، فعالیت سیم کارت هایی را که طی یک دوره حجم عظیمی پیامک ارسال می کردند، اسکن کردیم و مشخص شد که برخی سیم کارت ها فقط پیامک ارسال می کنند اما هیچ پیامک دریافتی و مکالمه ای ندارند.
معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: برآوردها نشان داد که این سیم کارت ها برای ارسال پیامک های تبلیغاتی به کارگرفته شده است و ما با توجه به اینکه هنوز قوانین مشخصی برای سلب امتیاز این سیم کارت ها نداریم، در این مرحله درگاه پیامک این سیم کارت ها را قطع کردیم.
وی گفت: در مرحله آزمایشی با حدود ۸ هزار سیم کارت ارسال کننده پیامک های تبلیغاتی برخورد شد که تنها یک درصد آنها به این محدودیت ارسال پیامک اعتراض کردند و دلایل خود را در ارسال تعداد زیاد پیامک اعلام کردند و ما مجددا دسترسی آنها را آزاد کردیم اما مابقی این سیم کارت ها، بازخورد اعتراضی نداشت و مشخص شد که از این سیم کارت ها تنها برای تبلیغات استفاده می شده است.
به گفته فلاح، به زودی و با ایجاد پشتوانه قانونی و مقرراتی از سوی کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، می توانیم با مزاحمت ایجاد شده برای کاربران از طریق پیامک های تبلیغاتی برخورد کنیم.
انتشار گزارش ارزیابی اپراتورها
معاون نظارت و اعمال مقررات رگولاتوری همچنین اعلام کرد: ارزیابی سال ۹۵ اپراتورهای سرویس های ارتباطی و فناوری اطلاعات براساس مدل EFQM و با تغییر در برخی زیر معیارها تا بیستم اسفند ادامه داشته و نتایج آن در ابتدای سال ۹۶ اعلام می شود.
براساس گزارش مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات، فلاح جوشقانی درباره تغییرات انجام شده در زیرمجموعه ارزیابی گفت: با توجه به اینکه هدف از ارزیابی افزایش سطح کیفیت خدمات، نحوه سرویس دهی اپراتورها و رضایتمندی مشترکان است، بر همین اساس وزن این معیارها در مدل EFQM بیشتر شده است.
وی افزود: در بخش اجرا نیز نفرات تیم ارزیابی تغییر و تعداد اعضای تیم نیز افزایش پیدا کرده است و زمانبندی ارزیابی برای اپراتورهایی که از نظر سطح و گستره فعالیت بزرگ تر هستند، بیشتر شده است.
فلاح درباره رتبه بندی اپراتورها گفت: رتبه بندی و نتایج ارزیابی اپراتورهای ارتباطی و فناوری اطلاعات براساس سطحی که در آن رتبه کسب کرده اند، اعلام می شود.
وی همچنین از اعلام نتایج نظرسنجی سه ماهه از مردم درباره اپراتورهای ارایه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت ثابت تا پایان سال خبر داد.

انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۵

اهواز-کیان پارس-بازار مرو-شماره های 70 و 71

فروشگاه سیماب عرضه کننده سیستمهای تصفیه آب و تصفیه هوا و خدمات مربوط به آنها و مواد شیمیایی و تجهیزات آزمایشگاهی و صنعتی میباشد. تمام حقوق مادی و معنوی این سایت مربوط به فروشگاه سیماب اهواز میباشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما