در این سایت تلاش شده است همراه با معرفی وعرضه مدرنترین و کارآمدترین ترین سیستمهای تصفیه هوا وتصفیه آب و قطعات و فیلترها و خدمات مربوط به آنها،با ارایه مطالب اجتماعی ،تاریخی و فرهنگی و اخبار علمی و ورزشی از سایتها و کانالهای اجتماعی- به انتخاب مدیر سایت -،بازدید کنندگان در استفاده از این مطالب با ما شریک گردند.امید که مورد توجه و استفاده قرار گیرد . در صورتیکه دوستان مطلب قابل استفاده ای دارند میتوانند برای مدیر سایت ارسال نمایند تا در صورت تشخیص برای استفاده دیگر دوستان در سایت قرار داده شود.

تیم ملی ایران ورژن 2019؛ شبیه عصر طلایی 80


ایران ورژن 2019؛ شبیه عصر طلایی 80

تیم ملی ایران در سه بازی تدارکاتی آخرش ترکیب های مختلفی در بخش تهاجمی اش به کار گرفت که این می تواند به نشانه تغییرات یا به بیان بهتر امکانات تازه تر برای تیم ملی در جام ملت ها باشد.

 

به گزارش" ورزش سه" حدود چهل روز دیگر رقابت های جام ملت های آسیا در کشور امارات برگزار خواهد شد و تیم ایران مثل همیشه با هیبت یک مدعی پا به مسابقات می گذارد. کارلوس کی روش بعد از جام جهانی و در آغاز مرحله آماده سازی تیم برای جام ملت های آسیا وعده ساخت یک تیم ملی با سبک و روشی متفاوت نسبت به جام جهانی را داد و چهار بازی تدارکاتی تیم ملی بعد از جام جهانی نشان می دهد سرمربی تیم ملی برنامه های تازه ای را برای موفقیت در امارات و رسیدن به جام قهرمانی بعد از چهل و سه سال دارد.

 


تغییرات در بخش تهاجمی


بزرگترین مساله ای که بعد از جام جهانی درباره تیم ملی وجود داشت اینکه آیا قرار است در جام ملت ها تیم با همین روش بازی کند یا با کی روش برای حریفان آسیایی به فکر تاکتیک های تهاجمی تر است. کی روش در بازی های تدارکاتی پاسخ این سوال را داد و نشان داد که تیم ملی قصد دارد بازی متفاوتی از آنچه برابر مراکش، اسپانیا و پرتغال برگزار کرد نشان بدهد.

 

 


شاخص انصاری‌فرد


کریم انصاریفرد را می توان یک شاخص برای تشخیص عملکرد کارلوس کی روش در تیم ملی ایران باشد. او از مهاجم نوکی ظریف و سرعتی در طول این هشت سال تبدیل به بازیکنی شد که آرام آرام نقش های تازه ای در زمین پیدا کرد و در جام جهانی در پست دشوار هافبک وسط بازی کرد. یک پست تازه در تیم ملی ایران که انگار کی روش برای او تعریف کرده بود. با پایان جام جهانی و عدم کارایی این روش برای قهرمانی در جام ملت ها، پست CRM و یا همان هافبک میانی سمت راست هم دیگر وجود ندارد. کریم به همین دلیل در اولین بازی تیم ملی بعد از جام جهانی در ترکیب تیم ملی ایران در نوک خط حمله بازی کرد.

 


ایران 2019

 

تیم ملی ایران برای جام جهانی 2019 به قول گیم بازها آپدیت شده است و در ورژن جدید، تیم با روش جدیدی بازی می کند. در اولین بازی تدارکاتی تیم ملی برابر ازبکستان، کی روش خط حمله را با کریم انصاریفرد، علیرضا جهانبخش و علی قلی زاده چید و در ادامه سامان قدوس، مهدی ترابی و مهدی طارمی را به میدان فرستاد.


کی روش اما در بازی با بولیوی تیم را با روش تهاجمی تر و یا بهتر است بگوییم با بازیکنان بیشتر در خط حمله آغاز کرد. در این بازی سردارآزمون در نوک خط حمله بازی کرد و جهانبخش و طارمی دو مهاجم دیگر تیم ملی بودند. اما وحید امیری و سامان قدوس نیز دو بازیکن تهاجمی دیگر بودند که در خط هافبک به بازی گرفته شدند. در واقع کی روش در حالی که در بازی با ازبکستان تیم را با 6 بازیکن تدافعی و 4 بازیکن تهاجمی که یکی از آن ها هم اشکان دژاگه بود در ترکیب قرار داد اما در بازی با بولیوی از تعداد بازیکنان تدافعی تیم کم کرد و این بار با 5 بازیکن تدافعی و 5 بازیکن تهاجمی بازی کرد. در این بازی او امید ابراهیمی را در به تنهایی در هافبک دفاعی بازی داد در حالی که سامان قدوس و وحید امیری به نوعی هافبک های کناری اش بودند. مهدی ترابی، علی قلی زاده و کریم انصاریفرد نیز سه بازیکن خط تهاجمی بودند که در این بازی به میدان رفتند.


کی روش که در دو بازی قبلی ابتدا تیم ملی را با روش 1-3-2-4 مقابل ازبکستان و 3-3-4 برابر بولیوی به بازی فرستاده بود در بازی با ترینیداد و توباگو از روش 1-4-1-4 استفاده کرد و مسعود شجاعی را هم در بین 5 بازیکن تهاجمی اش به بازی گرفت هرچند 4 بازیکن تهاجمی و تخصصی تیم کریم انصاریفرد، کاوه رضایی، مهدی ترابی و وحید امیری بودند. نکته جالب این بازی این بود که کریم انصاریفرد باردیگر تقریبا در همان پست هافبک میانی سمت راست و با شرح وظایف تهاجمی تر بود. علی قلی زاده تنها بازیکن تهاجمی ایران بود که توسط کی روش به عنوان بازیکن ذخیره به میدان رفت.

 


1-4-1-4 با 5 مهاجم


بازی با ونزوئلا را می توان یکی از تهاجمی ترین روش تیم ملی با کارلوس روش در بازی های پیش از جام ملت ها دانست. او در این بازی جلوتر از امید ابراهیمی به عنوان آخرین بازیکن فاز تدافعی 5 بازیکن مهاجم به نام های مهدی طارمی، علی قلی زاده، وحید امیری، سامان قدوس و سردار آزمون را درترکیب قرار داد. کاوه رضایی، مهدی ترابی و کریم انصاریفرد هم در ادامه به عنوان بازیکن تعویضی به زمین آمدند.

 


شبیه به دوران طلایی دهه 80

 

تیم ملی ایران از نظر تعداد مهاجم خوب و همسطح در شرایطی فوق العاده قرار دارد. حضور مهاجمانی مثل سردار آزمون، مهدی طارمی، وحید امیری، علیرضا جهانبخش، کریم انصاریفرد، سامان قدوس، کاوه رضایی، مهدی ترابی، علی قلی زاده در ترکیب تیم ملی ایران نشان از دردسر شیرین کارلوس کی روش دارد. این اتفاق در حالی رخ می دهد که تیم ملی ایران بعد از جام جهانی 2006 و پایان عصر علی دایی سال های رخوت را سپری می کرد.

 


تیم ملی ایران در ادوار مختلف جام ملت های آسیا شرایط متفاوتی داشته هرچند همواره یکی از قدرت های اصلی مسابقات بوده است. در جام ملت های 1980 که در کشور کویت برگزار می شد تیم ایران 6 مهاجم با خود داشت. حسن روشن، حسین فرکی، بهتاش فریبا، ایرج دانایی فر، حمید علیدوستی و غلامرضا فتح آبادی مهاجمان تیم ملی ایران بودند و به خاطر همزمانی مسابقات با دوران جنگ تحمیلی و حملات عراق تیم ایران در این دوره عنوانی کسب نکرد. غیر از فتح آبادی و علیدوستی، چهار مهاجم دیگر بازماندگان جام جهانی 78 آرژانتین بودند و این آخرین دوران حضورشان هم در تیم ملی ایران بود.


اما آن تیمی که از نظر تعداد مهاجم همسطح و خوب شباهت زیادی به تیم ملی 2019 دارد تیم ملی ایران است که در جام ملت های 1984 سنگاپور شرکت کرد. با روی کار آمدن نسل جدید بازیکنان فوتبال تیم ملی محل حضور بهترین مهاجمان عصر خود شد. ناصر محمدخانی، عبدالعلی چنگیز، حمید علیدوستی، غلامرضا فتح آبادی و شاهرخ بیانی جمعی از بهترین مهاجمان تاریخ فوتبال ایران هستند که در یک مقطع زمانی در تیم ملی ایران بازی می کردند و تیم ایران از نظر تهاجمی بهترین تیم قاره بود.

 


تیم ملی ایران می توانست در جام ملت های 1988 که در کشور قطر برگزار می شد قهرمان شود اما استعفای 14 بازیکن طراز اول تیم ملی که در بین آنها مهاجمان مطرحی مثل حمیدعلیدوستی، ناصر محمدخانی، شاهرخ بیانی و عبدالعلی چنگیز هم بودند، باعث شد تا پرویز دهداری تیم جوان را به مسابقات ببرد. در این جام ملت ها فرشاد پیوس، صمد مرفاوی، کریم باوی، مرتضی کرمانی مقدم در تیم ملی بودند و اگر بازیکنانی مثل چنگیز و محمدخانی هم بودند این تیم می توانست قهرمان شود.

 


با این وجود تیم ملی امروز بسیار شبیه به تیم ملی در جام ملت های 84 و سال های دهه 80 میلادی است چرا که تیم ملی ایران از آن زمان و از جام ملت های 1992 به نوعی با تک مهاجمان بازی کرده است. بعد از شکست در هیروشیما و محرومیت پیوس، علی دایی به تنهایی پرچم را به دست گرفت و در دهه 90 و تا سال 2006 تنها مهاجم فوتبال ایران بود. البته خداداد عزیزی در دهه نود و وحید هاشمیان و علی موسوی و ادموند اختر در مقاطع مختلف دیگر زوج های او بودند اما در نهایت تیم ملی با تعداد محدودی مهاجم به جام ملت ها می رفت. اما حالا و بعد از جام جهانی 2018 تیم ملی ایران بیش از هرچیز مهاجمان خوب و بازیکنان مستعد در بخش تهاجمی دارد.

 


عصرجدید


بازی های تدارکاتی تیم ملی نشانگر روند تغییرات تیم برای حضور در جام ملت ها است. مهدی ترابی و علی قلی زاده در این بازی ها عناصر مهم تهاجمی تیم ملی در این بازی ها بودند که یا به عنوان بازیکن ثابت و یا تعویضی به زمین آمدند اما در تمام بازی های تیم ملی نقش فعال داشتند. قلی زاده در این مسابقات نشان داد که می تواند یک مهره قابل اتکا و تاثیر گذار باشد. دوست صمیمی اش مهدی ترابی هم چنین شرایطی داشت با این تفاوت که ترابی یک گل زد، یک پنالتی گرفت و یک پنالتی اش را هم داور نگرفت. اما این مثلث ضلع سومی هم دارد و آن سامان قدوس است که در جام جهانی هم نشان داد که می تواند چه بازیکن مهمی برای تیم ملی ایران باشد. او امسال در آمیان فرانسه و در بازی های لیگ فرانسه هم نمایشی عالی داشته است و می تواند یکی از مهره های کلیدی تیم ملی در جام ملت ها باشد. کاوه رضایی هم دربازی های تدارکاتی تیم ملی در برنامه های کی روش نقش داشت و انگار او نیز مثل قلی زاده می تواند مسافر امارات شود.


حالا تیم ملی با مجموعه از مهاجمان و بازیکنان تهاجمی درجه اول می تواند جام ملت های آسیا را بعد از 43 سال به ایران بیاورد و این عنوان می تواند با ظهور یک اقای گل جدید برای فوتبال آسیا و با پیراهن تیم ملی ایران رقم بخورد.

 

انتشار : ۳ آذر ۱۳۹۷

آیا دستگاههای تصفیه هوا اثری روی دود سیگار دارند؟


         اگر شما قصد خرید تصفیه کننده هوا یی را دارید،گزینه های متعددی پیش رویتان است. اما اگر به دنبال تصفیه کننده هوایی باشید که دود سیگار را از بین ببرد، هیچ شانسی ندارید. دود تنباکو از آلاینده های های گاز ی و ذرات ریز تشکیل شده است. اکثر دستگاههای تصفیه هوا،  برای حذف آلاينده های گازي طراحی نشده اند. هدف فیلترهای مکانیکی هوا مانند فیلترهای هپا (HEPA) و روشهای الکترونیکی تصفیه هوا مانند یونیزاسیون، حذف ذرات است.  استفاده از دستگاه های تمیز کننده هوا می تواند باعث کاهش (هرچند نه به صورت 100 درصد)سطح ذرات ریز موجود در  هوا شود،اما تحقیقات نشان می دهد که این دستگاه ها  ممکن است اثرات مضر برای سلامتی، ناشی از آلودگی های داخل خانه مانند سیگار را کاهش ندهند. یک سری دستگاه های تصفیه هوا هم، ازن  تولید می کنند که عامل تحریک ریه است. البته ازن در صورتیکه در محدوده استانداردهای تعریف شده برای سلامت تولید شود دارای توانایی کمی برای حذف آلاینده هایی مانند دود سیگار است. بهترین روش برای محافظت از افراد غیر سیگاری از دود سیگار افراد سیگاری، این است که  سیگار کشیدن را در منزلتان ممنوع کنیدو اگر خودتان سیگاری هستید، این دلیل خوبی برای ترک آن است.

انتشار : ۲۳ آبان ۱۳۹۷

9 داورفوتبالی که باید دکتر صدای‌شان کنیم!


تحصیل‌کرده ترین قشر فوتبال ایران؛

در میان اعضای جامعه داوران فوتبال ایران چهره هایی با تحصیلات دانشگاهی بالا به چشم می خورند.

 

به گزارش "ورزش سه"، در شرایطی که به دلیل تمرینات و اردوهای پرفشاری که معمولا فوتبالیست ها پشت سر می گذارند، بسیاری از آنها نمی توانند تحصیلات دانشگاهی داشته باشند، هستند چهره هایی که با وجود تمام محدودیت ها، ادامه تحصیل می دهند و فوتبال نمی تواند مانع از افزایش دانش آنها شود.


جامعه داوران فوتبال اما در این میان شرایط بهتری دارند و این قشر از فوتبال با توجه به زمان بیشتری که برای رسیدگی به امور شخصی در اختیار دارند، در تحصیلات هم شرایط بهتری نسبت به بازیکنان و البته برخی مسئولین دارند.


ورود دکتر بیژن حیدری (جراح ارتوپد) به جامعه داوری که پیش تر به عنوان کادر پزشکی فعالیت داشت، سبب شده تا تحصیلات جامعه داوری بیشتر به چشم بیاید ولی تنها بیژن حیدری نیست که با وجود تمام مشغله هایی که داشته، ادامه تحصیل را هم در دستور کار خود قرار داده. علاوه بر حیدری، امیررضا آشور ماهانی هم با مدرک دکترای مدیریت ورزشی در دانشگاه باهنر کرمان تدریس می کند.

 

 

بیژن حیدری پزشک ارتوپد


موعود بنیادی فر یکی دیگر از داوران شناخته شده کشور است که دکترای خود را در زمینه تربیت بدنی دریافت کرده. همچنین علیرضا فغانی و کمکش محمدرضا منصوری داوران دیدار رده بندی جام جهانی 2018 روسیه، مهدی سیدعلی، علی میرزا بیگی در حال آماده شدن برای دفاع از پایان نامه های خود در مقطع دکتری در رشته مدیریت شهری هستند و یعقوب حجتی هم در این لیست نامش قرار می گیرد که به همراه حیدری دو پزشک جامعه داوران کشور هستند.

 

 

علرضا فغانی و محمدرضا منصوری در حال آماده کردن پایان نامه برای اتمام تحصیلات در مقطع دکترای مدیریت ورزشی

 

 

سید یعقوب حجتی پزشک

 

 

موعود بنیادی فر اخذ مدرک دکتری در رشته تربیت بدنی

 

 

علی میرزابیگی در حال آماده کردن پایان نامه دکتری در رشته مدیریت شهری

 

 

سیدمهدی سیدعلی در تدارکات دفاع از پایان نامه دکتری رشته مدیریت شهری

 

در نهایت یکی از دیگر از چهره های با دانش جامعه داوری ایران، جواد محمدی در رشته دکترای برنامه ریزی استراتژیک تحصیل کرده تا شاهد حضور 9 داور با مدرک دکتری در فوتبال کشور باشیم. علاوه بر چهره های نام برده شده، داورانی نظیر پیام حیدری و مهدی عالیقدر هم در مقطع کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شده اند.

 

 

جواد محمدی دانش آموخته مقطع دکتری رشته برنامه ریزی استراتژیک

 

 

امیر رضا آشورماهانی دارای مدرک دکترای مدیریت ورزشی و مدرس دانشگاه باهنر کرمان

 

بی شک حضور چنین افرادی و افزایش تعداد آنها می تواند به افزایش کیفیت سطح داوری های کشور منتج شود و همین حالا هم حضور پررنگ داوری ایران در سطح جهانی ثابت کننده چنین موضوعی است.


در این بین انتظار می رود، کمیته داوران و مسئولان فدراسیون هم به طرق مختلف توجه خاصی به این قشر از جامعه فوتبال داشته باشد تا با ایجاد شناخت بیشتر در میان مخاطبان فوتبال، ارزش قاضیان مسابقات فوتبال بیشتر شناسانده شود و در جریان مسابقات بی شک این موضوع به قضاوت بهتر مسابقه کمک خواهد کرد.

انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۷

اجرای آهنگ آی بیلیو (i believe in love) گوگوش در فیلم میرور میرور با بازی جولیا رابرتز


دیشب فیلمی با نام "آینه،آینه" (mirror,mirror) (2012) با بازی جولیا رابرتز که اقتباسی بود از داستان سپید برفی و 7 کوتوله"دیدم.البته دیر وقت بودوفیلم را تکه تکه طی زمانی حدود 15دقیقه مرور کردم و وقتی فیلم تمام شد در انتها رقصی زیبا با تم هندی اجرا شد که با کمال تعجب آهنگ آن را قبلا شنیده بودم،البته نه از یک خواننده هندی یا غربی بلکه از خواننده معروف خودمان:گوگوش.در واقع این اولین آهنگی است که من در سنین کودکی درسالهای حدود 1350 از گوگوش شنیده بودم.این آهنگ به زبان انگلیسی و با تکرار فراوان این عبارت بود:

I believe,I beleive, I believe......in love,love,... که من در آن زمان به دلیل تکرارفراوان و سریع آن و البته شرایط سنیم آن را اینگونه میشنیدم: وبلی،وبلی ،.....لاو،لاو،...

به هرحال وقتی این آهنگ را شنیدم برایم این سوال پیش آمد که آیا اصل این آهنگ برای گوگوش نوشته شده بوده یا ایشان هم اجرایی از اجراهای احتمالا متعدد این آهنگ را داشته است؟و اگر اختصاص به ایشان داشته آیانامی از وی در انتهای فیلم آمده یا خیر؟ و در کل کنجکاو شدم و به جستجوی اینترنتی ساده ای پرداختم و خیلی سریع به نوشته کامل و جالبی دست یافتم که درآن نویسنده گفته بود با توجه به اینکه این آهنگ را در هه 70 خواننده ای به نام گوگوش(که به زعم ایشان مادونای ایران بوده است) اجرا کرده است باید وی را پیدا میکردند و اجازه استفاده از آن را در این فیلم از وی میگرفتند و در این راه سراغ افراد بسیاری -ازجمله پزشک گوگوش و شوهر سابقش محمود قربانی-رفته اند ولی به نتیجه ای نرسیده اند تا اینکه طی جستجوهای اینترنتی متوجه میشوند اصل این آهنگ پرتغالی و اتفاقا با نام وبلی،وبلی ،(ظاهرا من در کودکی درست تر از گوگوش آهنگ را میخوانده ام) بوده است و مفصلا به دنبال خواننده اولیه که موقع اجرای آن در 40 سال قبل از ساخت فیلم میرور میرور 19 سال داشته گشته اند و بالاخره اجازه آن را گرفته اند.درپایان نیز یک نسخه از اجرای این آهنگ توسط گوگوش و خواننده پرتغالی  آورده شده.

به هرحال از آنجا که این مطلب در منابع فارسی  در جایی ذکر نشده بود گفتم شاید برای دوستان هموطن دیگر نیز مانند من چالب باشد.در انتها لینک اصل مقاله فوق با نام "راز آهنگ میرور،میرور،زن مفقوده پشت آهنگ "آی بیلیو این لاو) (Mirror Mirror’ Song Mystery: The Missing Woman Behind ‘I Believe in Love) را برای دوستانی که علاقه بیشتری به این موضوع دارند می آورم:

https://www.huffingtonpost.com/2012/03/30/mirror-mirror-song-i-believe-in-love_n_1387609.html

س. هوشنگی 18 آبان 97

انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۷

ضرورت مقابله جدی و عملی با پدیده فرونشست زمین


ضرورت مقابله جدی و عملی با پدیده فرونشست زمین در کشور

فرو نشست زمین در بسیاری از مناطق کشورمان به دلیل سیاستهای غلط سالهای گذشته در برداشت بی رویه اب از منابع  محدود آن ، ضمن مصرف این منبع حیاتی زیر زمینی باعث بروز فزاینده پدیده مخرب فرونشست زمینها در جای جای کشورمان نیز شده است که اتخاذ تدابیر ضربتی در جهت جلوگیری از پیشرفت بیشتر این پدیده مخرب را طلب میکند.

ایرنا نوشت: سرپرست دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست با ابراز نگرانی از پدیده فرونشست زمین گفت: با توجه به اهمیت موضوع باید تمام دستگاه های متولی برای مقابله با این پدیده در کنار هم قرار گیرند.

علی مریدی افزود: در سال های اخیر پدیده فرو نشست زمین در ایران به دلیل موضوع خشکسالی، اضافه برداشت از چاه های مجاز و نیز حفر چاه های غیر مجاز در کشور افزایش یافته است. وی با اظهار تاسف از این روند ادامه داد: متاسفانه در پدیده فرونشست حجم مخازن آب زیر زمینی کاهش یافته و این کاهش غیر قابل برگشت است.

*** احیاء منابع آبهای زیرمینی در حیطه وظایف وزارت نیرو است
مریدی با انتقاد از اینکه در مسائل مربوط به نشست خاک انگشت اتهام تنها به سمت سازمان محیط زیست گرفته می شود گفت: در تصمیات شورایعالی امنیت ملی در خصوص موضوع احیاء و تعادل بخشی منابع آب های زیر زمینی در این زمینه تصمیمات مهمی اتخاذ شده است که در حیطه وظایف وزارت نیرو است.
وی ابراز امیدواری کرد با همکاری های بین بخشی بتوان تا حدودی بتوان مانع فعالیت های غیر قانونی بهره برداران از چاههای غیر مجاز شد. بر اثر برداشت بی رویه آب از سفره های زیر زمینی پدیده فرونشست زمین رخ می دهد، در این حالت به علت خالی شدن منابع آبی زیر زمینی بخش روی خاک فرو رفته می شود که در این حالت به شکل گودال های عمیقی دیده می شود ، دراین شرایط دیگر زمین قابل برگشت نیست و به اصطلاح به زمین مرده تبدیل می شود.
در ایران این پدیده در چند سال اخیر بسیار پررنگ شده به طوری که شاهد فرونشست زمین تا 54 سانتیمتر در دشت فسا و جهرم هستیم که زنگ خطری برای منابع آبی و خاکی کشور است.

انتشار : ۹ آبان ۱۳۹۷

تولید آجر با استفاده از ادرار انسان


تولید آجر با استفاده از ادرار انسان

 ساخت اولین آجر بیولوژیکی دنیا با ادرار انسان / عکس

محققان دانشگاه کیپ‌تاون در آفریقای جنوبی از نخستین  آجر بیولوژیکی ساخته‌شده از ادرار انسان، رونمایی کردند.

به گزارش خبرآنلاین، آمریکایی‌ها در سال 2010 آجر ساخته‌شده از ادرار را با استفاده از یک‌راه حل مصنوعی ایجاد کرده بودند اما آنچه سوزان لمبرت دانشجوی ارشد مهندسی شهری با کمک سوپروایزر خود، دکتر دیلون راندال ساخته، از فرایند طبیعی موسوم به «رسوب کربنات میکربی» بهره برده است که به گفته راندال برخلاف نحوه شکل‌گیری دریاها نیست. {لینک}

بخشی از ادرار با شن سُست همراه با باکتری ترکیب‌شده تا آنزیمی به نام Urease تولید کند و از سوی دیگر کربنات کلسیم از طریق یک واکنش شیمیایی پیچیده تولید می‌شود و درنتیجه کربنات کلسیم شن را به سیمان تبدیل می‌کند.

آجرها در دمای اتاق به‌صورت قالبی در می‌آیند که برای محیط‌زیست بهتر است. (آجر معمولی در دمای زیر 1400 درجه ساخته‌شده و دی‌اکسید کربن زیادی هم تولید می‌کند)

راندال معتقد است ادرار طلای مایع است و 97 درصد از فسفر موجود در ادرار را می‌توان به فسفات کلسیم تبدیل کرد. 

همچنین عدم تولید دی اکسید کربن در این روش کمک به جلوگیری از افزایش فزاینده دمای زمین با پدیده ای موسوم به اثر گلخانه ای میباشد.

انتشار : ۹ آبان ۱۳۹۷

کسب پول بدون زحمت با تولید بیت کوین از طریق کامپیوتر


همانطور که با کامپیوتر یا موبایلتان در حال کارید زمان صرف شده در هنگام کار با سیستم خودرا به پول تبدیل کنید.این کار از طریق وبگرد جدید گوگل به نام کریپتو تب امکان پذیر است.روش کار بسیار آسان،ایمن،بدون ریسک و بدون زحمت میباشد.کافی است نخست برروی لینک زیر کلیک و وبگرد جذاب و توانای گوگل را نصب کنید: https://get.cryptobrowser.site/2517762?s=wa موس را روی لینک فوق نگهدارید و دگمه کنترل روی کیبورد و کلیک موس را همزمان فشار دهید.صفحه ای باز میشود که از آنجا بروسر کریپتو را دانلود وبلافاصله شروع به کسبب بیت کوین می نمایید..پس از آن کافی است سعی کنید برای وبگردی و دیدن فیلم و خواندن اخبار و هر فعالیت دیگری تنها از این بروسر استفاده کنید تا میزان بیشتری بیت کوین بسازید که قابل تبدیل به دلار و دیگر ارزهای رایج میباشد.پس از آن گوگل به شما لینک مخصوصی اختصاص میدهد که با ارسال آن برای دوستانتان و دعوت آنان به این کار هرچه آنها و زیرمجموعه های آنها پول ایجاد کنند درصدی از آن به کیف پول شما منتقل میگردد.یعنی این یک فعالیت شبکه ای است بدون ریسک و بدون نیاز به خرید محصولی خاص.لازم به ذکر است چندروزی است استخراج ارزهای مجازی در ایران به عنوان یک فعالیت و بیزنس مفید رسما قانونی گردیده است. قبل از دوستانتان دست به کار شوید و آنان را زیزمجموعه خود بسازید.. https://get.cryptobrowser.site/2517762?s=wa

 

 

https://get.cryptobrowser.site/2517762?s=wa Install CryptoTab browser and get started earning extra money for just using it. As long as youre watching YouTube, reading news and using social networks just the way you do it daily, you get real Bitcoins. Alternatively, if youre not using it all the time, just keep the browser open and leave it earning money for you in the background. Install the browser using the following link - https://get.cryptobrowser.site/2517762?s=wa and get a welcome 0.00001 bonu

 

انتشار : ۲ مهر ۱۳۹۷

فاضل اتراچالی، گرانترین بازیکن جهان!کاپیتان تیم ملی کبدی در بمبئی می ترکاند


 

فاضل اتراچالی، گرانترین بازیکن جهان!

کاپیتان تیم ملی کبدی گفت: در چند سال اخیر کم اشتباه ترین بازیکن لیگ ستارگان هند بودم که امسال قراردادم میلیاردی شد.

 

به گزارش "ورزش سه"، بعد از سورپرایز شدن مردم توسط کبدی کاران مرد و زن در جاکارتا با ۲ مدال طلا که نام آنها را سر زبان ها انداخت؛ حالا تبدیل شدن کاپیتان تیم ملی به گرانترین بازیکن لیگ ستارگان هند تعجب همه را به دنبال داشته است. فاضل اتراچالی از روستای محمدآباد گرگان حالا به جایی رسیده که برای ۴ ماه بازی کردن در لیگ هند نزدیک ۲ میلیارد تومان درآمد دارد و می توان گفت به گرانترین بازیکن کبدی در سطح جهان تبدیل شده است.


البته که فاضل می گوید اولین قراردادش در هند ۲۰ میلیون بوده و بی جهت به جایی نرسیده که در مزایده بازیکنان در لیگ هند برای به خدمت گرفتن او باشگاهها مجبور شوند تا ۱.۸ میلیارد مبلغ را بالا بکشند.


کاپیتان تیم ملی کبدی این روزها در سرزمین پرجمعیت هند که ورزش اول آن کبدی است، به گرانترین و درخشان ترین بازیکن تبدیل شده و می گوید این فرصت برای سایر کبدی کاران هم وجود دارد تا از پتانسیل درآمدی بالای لیگ ستارگان بهره ببرند.


به همین بهانه با فاضل اتراچالی که بعد از بازی های آسیایی بلافاصله راهی هند شده و این روزها در تمرینات تیم بمبئی شرکت می کند، همکلام شدیم.


در ادامه مشروح گفت و گوی خبرنگار "ورزش سه" با کاپیتان تیم ملی کبدی را می خوانید.


* درباره بازی های آسیایی و موفقیتی که به دست آوردید، در روزهای اخیر زیاد صحبت شده؛ اما بازهم اگر صحبتی مانده،‌ بگو.


چند ماه مسابقات قهرمانی آسیا را به میزبانی ایران داشتیم که متاسفانه در آنجا برنامه ریزی خوبی صورت نگرفته بود. کادرفنی خوبی هم نداشتیم و برنز گرفتیم. من هم به عنوان کاپیتان تیم ملی فشار زیادی را تحمل می کردم چون همه درباره دلایل این نتیجه از ما می پرسیدند. من همان جا قول دادم که در جاکارتا طلا بگیریم. خدا را شکر فدراسیون کادرفنی خیلی خوبی انتخاب کرد و آزادی عمل به سرمربی داد تا بازیکنان را خودش معرفی کند. نتیجه اش را هم در بازی های آسیایی دیدیم. وقتی هند در گروهش به خاطر شکست مقابل کره دوم شد، همه به ما می گفتند شما هم یک باخت بدهید تا در نیمه نهایی به هند برخورد نکنید؛ اما مربیان ما گفتند اگر قرار است در فینال به هند ببازیم، در همان نیمه نهایی ببازیم، بهتر است. ما فقط به مدال طلا فکر می کردیم و باید همه تیم ها را شکست می دادیم. خدا را شکر با اعتماد به نفسی که کادرفنی به ما داد، هند را شکست دادیم و در نهایت قهرمان شدیم.

 


* در این مدت حتما از توجه بیشتر مردم به کبدی و استقبالی از شما شد، سورپرایز شدید؟


بله، همینطور بود. در این مدت خیلی ها تماس گرفتند و پیام دادند. در گرگان هم همشهری ها و هم روستایی ها استقبال بی نظیری از ما داشتند. این اتفاقات باعث شد که خستگی یک سال اخیر از تنمان دربیاید. به بچه ها می گفتم دیگر این بار نباید با نقره و برنز برگردیم چون نمی دانستیم باید جواب مردم را چه بدهیم.


*‌ از مسئولان ورزش و فدراسیون چه توقعی داشتید و آیا برآورده شد؟


به بچه ها گفتم ما دل همه را شاد کردیم؛ اما هیچ کس دل ما را شاد نکرد. البته داستان مردم و حمایتشان جداست. روی طلای کبدی در بازی های آسیایی حساب نشده بود؛ اما در بخش مردان و زنان ۲ مدال طلا آوردیم. انتظار من خیلی بیشتر از این ها بود؛ اما متاسفانه چون در یک رشته تیمی قهرمان شدیم، کمتر از بقیه پاداش گرفتیم. ما حتی یک سالن تمرین درست و حسابی نداشتیم. من ۸ سال عضو تیم ملی هستم و بازهم امیدوارم وعده مسئولان عملی شود.


* حالا با این قهرمانی تاریخی کبدی، چیزی برای این رشته تغییر می کند؟


بعد از این قهرمانی کارمان سخت تر است و باید ۳، ۴ برابر تلاش کنیم. تیم های دیگر بیکار ننشسته اند و در دوره های بعدی کارمان سخت تر می شود. اگر با وضعیت فعلی پیش برویم، مطمئن باشید دیگر نمی توانیم مدال طلا را تکرار کنیم. به زودی این قهرمانی کبدی هم فراموش می شود و کسی دیگر به یاد ما نمی افتد. البته که این مدال طلا در تاریخ ثبت شد.


* خیلی زود بعد از بازی های آسیایی راهی هند شدی تا در لیگ ستارگان حضور داشته باشی. درباره شرایطی که آنجا داری، صحبت کن.

 

می توانم بگویم لیگ هند حرفه ای جایی است که تا به حال در آن ورزش کردم. امکانات از ماساژور تا فیزیوتراپ تا رسیدگی به بازیکنان وجود دارد. بهترین های دنیا اینجا جمع می شوند. از ایران هم ۷، ۸ بازیکن اینجا حضور دارند و از کشورهای کره و ژاپن هم هستند. اینجا در واقع لیگ ستارگان جهان است. هر سال بازیکنان به مزایده گذاشته می شوند و تیم ها آنها را خریداری می کنند. هر چقدر بازیکن عملکرد بهتری داشته باشی، قیمتش بالاتر می رود. من امسال در تیم بمبئی هستم و شرایط خوبی دارم. الان در حال آماده سازی هستیم و کمتر از یک ماه دیگر مسابقات آغاز می شود.

 

 

* ممکن است در سال های آینده با توجه به درخشش در بازی های آسیایی، تعداد لژیونرهای ایران در لیگ ستارگان هند بیشتر شود؟


در حال ۸ بازیکن ایرانی در لیگ هند بازی می کنند. امکان این وجود دارد که تعداد بازیکنان بیشتر شود؛ اما بعد از مسابقات امسال که فدراسیون ها می توانند لیست جدیدی بدهند. بازیکنان ایرانی واقعا شرایطش را دارند و تیم های هندی هم خیلی علاقه دارند از ایران بازیکن بگیرند. به نظرم بهتر است بین فدراسیون ایران و هند صحبت هایی صورت بگیرد تا سازوکار مشخصی برای افزایش تعداد لژیونر در نظر گرفته شود.


* آنطور که شنیدیم قرارداد بازیکنان در لیگ ستارگان هند بالاست و بازیکنان ایرانی هم قرارداد میلیاردی امضا کردند؟


خدا را شکر سطح قراردادها در هند خوب است. البته هر بازیکنی نسبت به کاری که می کند،‌ پول می گیرد. خودم ۴ سال قبل برای فصل اولی که به اینجا آمدم چون هنوز شناخته نشده بودم، قراردادم ۲۰ میلیون تومان بودم. وقتی در یکی، ۲ سال اول خوب کار کردم، قرارداد ۶۰ میلیون و بعد ۲۰۰ میلیون شد. فصل قبل هم حدود ۴۰۰، ۵۰۰ میلیون قراداد داشتم. این فصل هم خدا را شکر قرارداد خوبی با تیم بمبئی بستم و کل راضی هستم.


* گفته می شود با قراداد یک میلیارد و ۸۰۰ میلیونی به گرانترین بازیکن این فصل لیگ ستارگان هند تبدیل شدی؟


این ۱.۸ میلیارد عدد تقریبی است. ما به دلار قرارداد بستیم و با بالا و پایین رفتن قیمت دلار این مبلغ تغییر می کند و شاید کمی بالا و پایین شود. این مبلغ را الکی به من ندادند و عملکرد خوبی داشتم که چنین قراردادی بستم. من ۳ فصل است کم اشتباه ترین بازیکن لیگ ستارگان هند هستم. در تمام این سال ها آنقدر خوب کار کردم که هر سال تیم من در فینال بوده است. ما ۹ بازیکن ایرانی در لیگ هند بودیم که یکی از نفرات به خاطر عملکرد ضعیفش در مزایده انتخاب نشد. اینجا قرارداد ۱۰۰ میلیونی و ۲۰۰ میلیونی هم داریم. فعلا بالاترین قرارداد برای من است؛ اما اگر هر بازیکنی خوب کار نکند، فصل بعد در مزایده نمی تواند قرارداد خوبی ببندد. بازیکنان در مزایده در سید یک، دو و سه تقسیم می شوند که هر کدام از این سیدها کف قرارداد دارند. به عنوان مثال برای بازیکنان سید یک کف قرارداد ۲۰۰ میلیون تومان است؛ اما تیم ها در مزایده با هم رقابت می کنند و پیشنهادات بالاتر برای بازیکنان باکیفیت می دهند و در نهایت ممکن است قراردادی مثل من به بالای یک میلیارد هم برسد.


* پس ممکن است سال های آینده از این بیشتر هم بگیری؟


بله، اگر خوب کار کنم، این بیشتر می گیرم؛ اما اگر عملکردم ضعیف باشد، از این خیلی کمتر قرارداد خواهم بست. این مزایده از طریق شبکه های تلویزیونی زنده پخش می شود و هیچ کسی هم به عنوان دلال و واسطه نمی تواند در آن دخالت کند.

انتشار : ۲۱ شهریور ۱۳۹۷

ریشه و تاریخچه زبان پارسی دری


مطلب زیر برگرفته از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد میباشد
 
با فارسی افغانستان اشتباه نشود.
زبان فارسی

گونه‌های منطقه‌ای و اجتماعی
زبان فارسی
:

دستور زبان:

ویژگی‌های زبان:

نوشتار:

گسترۀ جغرافیایی:

پارسی دری یا فارسی دری نام زبان فارسی نو است. نامی است که در ابتدایی‌ترین برهه‌های تاریخی به زبان ادبی پارسی نو داده می‌شده و کاربرد آن از صدهٔ دهم میلادی به بعد به‌طور گسترده در نوشته‌های عربی (همچون استخری، ص۳۱۴؛ مقدسی، ص۳۳۵؛ ابن حوقل، ص۴۹۰) و متون پارسی تصدیق شده‌است.[۱] در منابع دوران اسلامی، نام زبان پارسی را «پارسی دری» و «دری» نیز نوشته‌اند و تمامی آنها نشان می‌دهد که «دری» یک نوع خاص از زبان پارسی است و این زبان ادامهٔ شاخه‌ای از پارسی میانه در خوارزم است.[۲][۳][۴]

دری صفت زبان فارسی است و به زبان فاخر و ادبی یا کتابی اطلاق می‌شده که در سراسر ایران و ماوراء النهر رواج داشته است. با وجود اصرار برخی بر جدایی دری از فارسی، اما هیچ نشانی که دلالت بر وجود دو زبان یا دو گونۀ زبانی متفاوت به نام فارسی و دری بکند در تاریخ زبان فارسی دیده نشده است. در منابع غربی به فارسی افغانستان Afghan Persian می‌گویند.[۵]

تاریخچهٔ نام[ویرایش]

گویش پارسی درباری یا دری، همان‌طور که از نامش برمی‌آید، بیشتر در دربار پادشاهان ساسانی به‌کار می‌رفت. مطابق با گفتهٔ ابن مقفع، در اواخر عصر ساسانی دو شاخه از زبان پارسی در میان مردم کاربرد داشت که به آنها به‌اختصار پارسی (پهلوی) و دری (پارسی درباری) می‌گفتند. پارسی یا همان زبان پهلوی (پارسی میانه) بیشتر در میان موبدان، دانشمندان و مردم استان پارس کاربرد داشت و دری را مردم شهرهای مداین و در دربار پادشاهان ساسانی بکار می‌بردند. با اینحال تردیدی نیست که کماکان زبان رسمی و اجرایی ساسانیان، پارسی میانه یا همان پهلوی بود.[۶][۷]

زبان پارسی دری، علاوه بر دربار پادشاهان ساسانی، در بخش‌های شرقی امپراطوری ایران (خراسان) هم رواج داشت.[۸] پس از تازش عربان تا زمان یعقوب لیث، زبان رسمی حکمرانانی که بر ایران‌زمین حکومت می‌کردند، زبان عربی بود در این دوران سختگیری‌های فراوانی از سوی حکمرانان برای بکار بردن زبان پارسی وجود داشت. (یعقوب لیث) نخستین کسی بود که زبان پارسی را ۲۰۰ سال پس از ورود اسلام به ایران، به‌عنوان زبان رسمی ایران اعلام کرد و پس از آن دیگر کسی حق نداشت در دربار او به زبانی غیر از پارسی سخن بگوید.[۹]

دکتر محسن ابوالقاسمی در کتاب «تاریخ زبان پارسی» آورده‌است:

«در سال ۲۵۴ هجری، یعقوب لیث صفار، دولت مستقل ایران را در شهر زرنج سیستان تأسیس کرد و زبان پارسی دری را زبان رسمی کرد که این رسمیت تا کنون ادامه دارد.»

در زبان فارسی از هر دو عنوان «پارسی» و «دری» و گاه «پارسی دری» برای زبان فارسی امروزی استفاده می‌کنند. در ادبیات پارسی هم واژه پارسی و دری را به یک معنا به‌کار می‌برند. برای نمونه، بیت معروف از ناصر خسرو قبادیانی، که مداحی شعرا و اشعار عنصری در وصف سلطان محمود غزنوی را نکوهش می‌کند:[۱۰]

من آنم که در پای خوکان نریزم   مر این قیمتی دُرّ لفظ دری را

و در جای دیگر به دیوان خود در دو زبان پارسی و تازی اشاره می‌کند:

بخوان هر دو دیوانِ من تا ببینی   یکی گشته با عنصری بُحتری را

و درست همین نکته است که می‌گوید:

اشعار به پارسیّ و تازی   برخوان و بدار یادگارم

ابن سینا در مقدمهٔ دانشنامه علایی خود می‌نویسد: «زندگانیش دراز باد و بخت پیروز، پادشاهیش برافزون. آمد به من بنده و خادم درگاه وی، که یافته امان در خدمت وی. همه کام‌های خویش، از ایمنی و بزرگی و شکوه و کفایت و پرداختن به علم و نزدیک داشتن، که باید مر خادمانِ مجلس وی را کتابی تصنیف کنیم به پارسی دری.»[۱۱]

حکیم مَیسَری در دیباچهٔ کتاب دانشنامهٔ پزشکی خود، تصمیم می‌گیرد که پارسی بنویسند و نه تازی؛ و این اشعار را در این مورد سروده‌است:

بگویم تازی ار نه پارسی نغز   ز هر در من بگویم مایه و مغز
وُ پس گفتم زمینِ ماست ایران   که بیش از مردمانش پارسی‌دان
وُگر تازی کنم نیکو نباشد   که هر کس را از او نیرو نباشد
دری گویمش تا هرکس بداند   وُ هرکس بر زبانش بر، براند

بنابر نظر المقدسی و المسعودی، پارسی دری یک نوع از پارسی است. المقدسی نیز ایران را به هشت بخش تقسیم کرده‌است و آذربایجان را از اقالیم ایران (عجم) می‌شمرد و در رابطه با این ناحیه می‌نویسد: «زبان این اقالیم هشتگانه ایرانی (عجمی) جز اینکه برخی از آنها دری و بعضی لهجات پیچیده و همه آنها پارسی خوانده می‌شوند».[۱۲]

ابو الحسن مسعودی در التنبیه و الاشراف می‌نویسد: «پارسیان قومی بودند که قلمروشان دیار جبال بود از ماهات و غیره و آذربایجان تا مجاور ارمنیه و اران و بیلقان تا دربند که باب و ابواب است و ری و طبرستان و مسقط و شابران و گرگان و ابرشهر که نیشابور است و هرات و مرو و دیگر ولایت‌های خراسان و سیستان و کرمان و پارس و اهواز با دیگر سرزمین عجمان که در وقت حاضر به این ولایت‌ها پیوسته‌است، همهٔ این ولایت‌ها یک مملکت بود، پادشاه‌اش یکی بود و زبان‌اش یکی بود، فقط در بعضی کلمات تفاوت داشتند، زیرا وقتی حروفی که زبان را بدان می‌نویسند یکی باشد، زبان یکی است وگر چه در چیزهای دیگر تفاوت داشته باشد، چون پهلوی و دری و آذری و دیگر زبان‌های پارسی.».[۱۳]

در شاهنامه، نام این زبان «پارسی دری» نوشته شده‌است (و خوانش «پارسی» و «دری» اشتباه است). (این بخش مربوط به اشعار رودکی و ترجمه کلیله و دمنه است که به یک زبان انجام شده‌است. هر چند آن بیت را می‌توان تأکید بیشتر دانست زیرا بنابر اسناد فوق، دری یک نوع از پارسی هست که از پارسی میانه در خراسان تحول یافت)[۱۴]

سنایی:

گداخت مایهٔ صبرم ز بانگ شکر لفظت   گه عتاب نمودن به پارسی و به تازی

مولوی:

اخلائی اخلائی زبان پارسی گویم   که نبود شرط در حلقه شکر خوردن بتنهائی

فرزند مولوی (سلطان ولد که خود اعتراف می‌کند ترکی/یونانی را خوب نمی‌داند):

گذر از گفت ترکی و رومی   چون از آن اصطلاح محرومی
لیک از پارسی گوی و از تازی   چونکه در هر دو خوش همی تازی

باز فرزند مولوی:

پارسی گو که جمله دریابند   گرچه زین غافلاند و در خوابند

شمس تبریزی نیز در مقالات می‌گوید:

زبان پارسی را چه شده‌است؟ بدین لطیفی و خوبی، که آن معانی و لطافت که در زبان پارسی آمده‌است و در تازی نیامده است. (شمس تبریزی-مقالات)

عطار:

آنچه من گفتم زبور پارسی است

سعدی:

چو آب می‌رود این پارسی به قوّتِ طبع   نه مَرکبی‌ست که از وی سَبَق بَرَد تازی

نام دری در اشعار ادبای پارسی گو[ویرایش]

اگر چه صفت «دری» بدون اسم اصلی اش پارسی بسیار محدود است. بزرگان ادبیات از «پارسی» بیشتر بکار برده‌است. مولوی نه از «فارسی» ونه از «دری» بکاربرده است بلکه از پارسی. ندرت شعرا از نظم و نثر و داستان و گفتار دری سخن گفته‌اند. شمارش واژه‌های مهم هویت زبانی و فرهنگی در ادبیات شاعران ایران‌زمین: این فهرست قابل گسترش می‌باشد.

نام شاعرقرن میلادیایرانتورانپارسیفارسی معربدریخراسان بزرگ پهلوی یا پارسی میانه
رودکی 9th and 10th ۱         ۶  
فرخی سیستانی 9th 10th ۱۶ ۱ ۱۵     ۱۰ ۱
ابوسعید ابوالخیر 10th ۱         ۲  
فردوسی 10th and 11th ۸۰۰ + ۱۵۰ + ۱۰۰+   ۲ ۲۵ ۲۹
اسدی طوسی 11th ۵۱ ۵ ۱   ۱ لغت فُرس    
مسعود سعد سلمان 11th ۲۳ ۲ ۱۹   نظم و نثر دری ۱۳  
منوچهری دامغانی 11th ۵ ۳ ۴        
فخرالدین اسعد گرگانی 11th 15 10 12 Parsa’i 2 ۱ ۲۸ ۳
ناصرخسرو 11 th ۱ ۱ ۱۹   ۲ ۷۹ ۲
سنایی 11th and 12th ۱۱ ۱ ۱۴     ۱۳  
مهستی گنجوی 11th and 12th     ۱     ۱  
انوری 12th ۱۳ ۳ ۲   ۱ ۲۰  
خاقانی 12th ۲ ۱ ۴ ۱ ۱+ ۱دری نظم ۴۰ ۱۸۰
نظامی گنجوی 12 th ۳۷ ۲ ۱۲   ۲+ ۱ نظم و نثر دری ۲۵ ۶
امیرخسرو دهلوی 13 th 14th ۲ ۷ ۶     ۱۳  
سعدی 13th ۱ ۱ ۶+     ۷  
مولوی 13 th 14th ۱ ۱ ۲۹     ۶  
حافظ 14th   ۶ ۹   ۱+ ۱ نظم دری    
عبید زاکانی 14th ۱ ۱ ۴     ۱  
محتشم کاشانی 16th ۱۲ ۹ ۳     ۴  
صائب تبریزی 17th ۱۰ ۷ ۳     ۵  
اقبال لاهوری 19th-Died ۱۹۳۸ ۱۹ ۴ ۳   ۱ طرز دری۱  
پروین اعتصامی 19th/died ۱۹۴۱ ۲   پارسا و پارسایی        
[در مجموع/ بار]   ۱۰۱۳ ۲۱۴ ۲۷۰ ۳ ۱۷ ۲۸۴ ۲۲۱

منابع[۱۵][۱۶]

بزرگان ادبیات زبان فارسی را مهتر پارسی نامیده و کهتر دری یا فارسی. پیرامون نامیدن دری باید گفت که پیش از صفت پارسی نظم و نثر دری گفته شده‌است بدین معنی که دری یک شویه ادبی نظمی و شعری و نثری بوده باشد مسعود سد سلمان، خاقانی، نظامی، حافظ و اقبال لاهوری از نظم یا نثر دری و طرز گفتار دری یاد کرده و نه از زبا ن دری.

  1. ایران با ۱۰۱۳ بار
  2. خراسان با ۲۸۴ بار
  3. پارسی با ۲۷۰ بار
  4. پهلوی یا پارسی میانه با ۲۲۱ بار
  5. توران با ۲۱۴ بار
  6. دری با ۱۷ بار
  7. فارسی با ۳ بار

شاعران قرن بیست که پس از سال ۱۹۶۵, یعنی پس از حذف واژه فارسی و جای نشینی صفت اش دری در قانون اساسی دولت پشتون نامنهاد افغانستان (عرب: افغان و هند: پتان یا روهیله) به دری گفته در این آمار مدنظر گرفته نشده‌است، زیرا امکان دارد گفتن دری از دل و جان، خود مختارانه و آزادانه نبوده باشد بلکه جبر و تحمیل دولت پشتون که صفت شان افغان است باعث ناپاکی نتایج آمارگیری نشود. تا که به گفته عام جزء به کل در نیاید یا صفت «در باری» به اسم تبدیل نگردد. قرار منابع ایرانشناسان انگلیسی و آلمانی (توماس هاید چاپ ۱۷۰۰ میلادی، لندن، جوزف فون هامر: گذشته هنر زیبای سخنوری ادبی ایران باگلچین از ۲۰۰ شاعران فارسی چاپ ۱۸۱۸وین) , برگردان کنندگان اشعار پارسی به زبان لاتین و آلمانی بهرام پنجم یا وهرام پنجم یا بهرام گور از ۴۲۱ تا سال ۴۳۸ میلادی شاهنشاه ایرانشهر دودمان ساسانی بود که از شهر گور (امروز فیروزآباد) فرمان داد که در ۲۱ کشور شاهی زبان دری یا حولیی یا در باری و درگاهی، دیوانی و دفتری نگاریده شود.

نظر محمدتقی بهار[ویرایش]

به‌نظر محمدتقی بهار در کتاب سبک‌شناسی، یا تاریخ تطور نثر پارسی، زبان دری زبانی است که از خراسان به دربار ساسانیان رفته‌است. به نقل از وی در اصل معنی واژه «دری» اختلافاتی وجود دارد. دو چیز را می‌توان فرض کرد: یکی این که در دربار و در میان بزرگان در خانه و رجال مداین (تیسفون پایتخت ساسانیان) به این زبان سخن می‌گفته باشند؛ و دیگر آن که این زبان، زبان مردم خراسان و مشرق ایران و بلخ و بخارا و مرو بوده باشد. اجتماع این دو حالت نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند و منابعی وجود دارد که هر دو وجه را تأیید می‌کند.

می‌توان نتیجه گرفت که زبان دری که خاص مردم خراسان و شرق ایران بوده‌است در دربار تیسفون و میان درباریان و رجال ساسانی نیز متداول بوده‌است. ریشهٔ «دری» را نیز احتمالاً باید «دَر» دانست که در زبان دوران ساسانی به معنی پایتخت و دربار است.

در چگونگی ورود زبان مشرق ایران به مغرب آن محمدتقی بهار عقیده دارد که شاید در عهد آزرمی و پوران و یزدگرد این زبان به‌همراهی «پهلویان» یعنی اتباع فرخ هرمز پدر رستم فرخزاد که همه از مردم خراسان بودند و طبری از آنان با نام «فهلویان» نام می‌برد به دربار تیسفون راه یافته‌است و در مدت طولانی نفوذ آن طایفه در پایتخت، این زبان در دربار ریشه دوانده‌است و مصادف با ورود عرب‌ها در مداین زبان دری در دربار شایع بوده‌است.

به نظر محمدتقی بهار، زبان دری زبانی است که از خراسان به دربار ساسانیان رفته‌است. به نقل از وی در اصل معنی واژه «دری» اختلافاتی وجود دارد. مثلاً برهان قاطع ذیل حرف دال می‌نویسد:

گویند واژه ساکنان چند شهر بوده‌است که آن بلخ و بخارا و بدخشان و مرو است، و طایفه‌ای بر آن‌اند که مردمان درگاه کیان بدان متکلم می‌شده‌اند و گروهی گویند که در زمان بهمن اسفندیار چون مردم از اطراف عالم به درگاه او می‌آمدند و زبان یکدیگر را نمی‌فهمیدند بهمن فرمود تا دانشمندان زبان پارسی را وضع کردند و آن را دری نام نهادند یعنی زبانی که به درگاه پادشاهان تکلّم کنند و حکم کرد تا در ممالک به این زبان سخن گویند ــ و منسوب به درّه را نیز گویند همچو کبک دری و این به اعتبار خوش‌خوانی هم می‌توان بوده باشد زیرا که بهترین واژه‌های پارسی زبان دری‌است.

بر اساس این توجیه‌ها و منابع دیگری از این دست، دو چیز را می‌توان فرض کرد: یکی این که در دربار و در میان بزرگان در خانه و رجال مداین (تیسفون پایتخت ساسانیان) به این زبان سخن می‌گفته باشند؛ و دیگر آن که این زبان، زبان مردم خراسان و مشرق ایران و بلخ و بخارا و مرو بوده باشد. اجتماع این دو حالت نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند و منابعی وجود دارد که هر دو وجه را تأیید می‌کند:

  1. روایت ابن‌الندیم از ابن‌مقفع که می‌گوید «دری واژه شهرهای مداین است و در دربار پادشاه بدان زبان سخن می‌گفتند و منسوب است به مردم دربار و لغات اهل خراسان و مشرق و بلخ در آن غلبه دارد». روایت یاقوت از حمزة بن الحسن نیز مطابق روایت ابن‌الندیم است.
  2. بیشتر عبارت‌های پارسی‌ای که در کتب عربی از قول شاهنشاهان ساسانی و رجال آن دوره به شکل دقیق نقل شده‌است به زبان دری است، نه به زبان پهلوی. از آن جمله عبارتی است که جاحظ در کتاب المحاسن و الاضدادمی‌گوید: «(به عربی: و وَقَّعَ عبدالله بنِ طاهر: مَنْ سَعَى رَعَى وَ مَنْ لَزمَ المنامَ رای الأحْلامَ، هذا المَغنی سِرقةٌ مِنْ توقیعاتِ انَوشَرْوان فانه یقول: هرک رَوَذ چَرَذ، و هرک خُسپَذْ خواب بینَذْ)». جاحظ در کتاب التّاج نیز عباراتی از شاهنشاهان ساسانی ذکر می‌کند مانند «خرّم خفتار» و غیره که همه به زبان دری است.
  3. محمد بن جریر طبری در تاریخ طبری عبارتی از قول اسماعیل ابن عامر یکی از سرداران سپاه خراسان که مروان ابن محمد آخرین خلیفهٔ اموی را دنبال کرد و در مصر به او رسید، که مروان در آن جنگ کشته شد، می‌گوید که: «اسمعیل به خراسانیان گفت: «دهیذ یا جُوانکان!»» و جای دیگری نیز از قول همین شخص می‌گوید: «یا اهل خراسان مردمان خانه بیابان هستید برخیزید؟» که هردوی این عبارت‌ها به دری است.
  4. ابن قتیبه در عیون الاخبار در شرح رزم «وَهْرَزْ سُوار» با حبشیان در یمن حکایتی ذکر می‌کند و می‌گوید:

سواران ایرانی بر تیرهای خود نام‌ها می‌نوشتند؛ گاه نام شاهنشاه، گاه نام خودِ سوار و گاه نام پسر و گاه نام زن ــ وهرز دیلمی چون با صف حبشه برابر آمد، غلام را گفت: تیر از ترکش برآور و فرا من ده. غلام تیری برآورد و به‌دست سوار داد که بر آن تیر نام زنِ وهرز نوشته بود. وهرز آن را به فالِ بد گرفت و با غلام گفت: تویی زن! و این فالِ بد به تو بازگردد! برگردان و تیری دیگر ده. غلام تیر را به جعبه درانداخت و دست بزد و تیری دیگر برآورد و به‌دست خداوند داد. چون وهرز نگریست، باز همان تیر بود! پس وهرز در فالی که زده‌بود، به اندیشه رفت و ناگهان با خود آمده، گفت: "زنان"! سپس گفت "زن آن"! (یعنی بزن آن را) نیکو فالی‌ست این! ...

این داستان می‌رساند که وهرز به زبان دری سخن می‌گفته‌است یا نقل سخنان او را عرب‌ها ازآنجاکه زبان بزرگان ایران دری بوده‌است، به همان زبان شنیده و روایت کرده‌اند. به این علت که در زبان پهلوی زن را «کن» می‌گویند و دختر را «کنیزک»، ولی فعل "زدن" با صدای «ز» می‌آید و بنابراین، این جناس (بین نام همسر وهرز و بن مضارعِ «زن») نمی‌توانسته‌است در زبان پهلوی برقرار باشد، بلکه فقط در دری برقرار است.

از اسناد یادشده و منابع دیگر می‌توان نتیجه گرفت که زبان دری که خاص مردم خراسان و شرق ایران بوده‌است، در دربار تیسفون و میان درباریان و رجال ساسانی نیز متداول بوده‌است. ریشهٔ «دری» را نیز احتمالاً باید «دَر» دانست که در زبان دوران ساسانی به‌معنی پایتخت و دربار است.

در چگونگی ورود زبان مشرق ایران به مغرب آن محمدتقی بهار عقیده دارد که شاید در عهد آزرمی و پوران و یزدگرد این زبان به‌همراهی «پهلویان»، یعنی اتباع فرخ هرمز، پدر رستم فرخزاد، که همه از مردم خراسان بودند و طبری از آنان با نام «فهلویان» نام می‌بَرَد، به دربار تیسفون راه یافته‌است و در مدت طولانی نفوذ آن طایفه در پایتخت، این زبان در دربار ریشه دوانده‌است و مصادف با ورود عرب‌ها در مداین، زبان دری در دربار شایع بوده‌است.[۱۷]

در افغانستان[ویرایش]

در نگارش‌های رسمی دولتی افغانستان از زبان پارسی با نام زبان دری یاد می‌شود، ولی مردم افغانستان در زبان گفتاری، زبان خود را با نام فارسی می‌شناسند. نام محلی این گویش از فارسی در سال ۱۹۶۴ میلادی در افغانستان از فارسی به دری رسماً تغییر داده شده‌است که به معنی «زبان درباری» می‌باشد.[۱۸] پارسی دری و پشتو در افغانستان دو زبان رسمی در کل کشور هستند.

گویش بهدینان (زبان دری زرتشتی)[ویرایش]

گویش بهدینان که به دری زرتشتی یا گبری نیز مشهور است زبان ویژه زرتشتیان ایران است که این اقلیت در استان‌های یزد و کرمان به‌آن سخن می‌گویند. زبان دری یک زبان آريايي (هندوایرانی بجاي آريايي مصطلح غلطي است ) و از شاخهزبان‌های ایرانی شمال‌غربی به‌شمار می‌رود. این زبان با زبان‌های مرکزی ایرانی و سورانی نزدیکی دارد.[۱۹][۲۰]

جستارهای وابسته[ویرایش]

انتشار : ۱۶ شهریور ۱۳۹۷

آهنگ هتل کالیفرنیا در باره چیست؟


  • از سه آلبوم پرفروش‎ تاریخ موسیقی، دو تا به ایگلز تعلق دارد
از سه آلبوم پرفروش‎ تاریخ موسیقی، دو تا به ایگلز تعلق دارد

آلبوم "تریلر" مایکل جکسون دیگر پرفروش‌ترین آلبوم تاریخ نیست و جای آن را آلبوم بهترین‌ها( Their Greatest Hits) از گروه ایگلز گرفته است.

نام این گروه راک آمریکایی یک بار دیگر هم در فهرست پرفروش‎ترین‌های تاریخ به چشم می‎خورد؛ آن هم با آلبوم "هتل کالیفرنیا" که در رده سوم قرار دارد.

در پس نام عجیب و غریب این آلبوم چه واقعیتی نهفته؟ این سئوالی است که آلن کانر، خبرنگار بی‌بی‌سی به دنبال پاسخی برای آن است.

در دهه ۷۰ ستاره‌های راک رابطه چندان خوبی با هتل‌ها نداشتند.

جو والش، گیتاریست ایگلز در ترانه خود به نام "زندگی خوب است" (Lifes Been Good) بی‌پرده در این باره حرف می‎زند. او می‌گوید: "من در هتل‎ها زندگی می‎کنم و دیوارهایشان را خراب می‎کنم" او در ادامه این طور اعتراف می‎کند: "حسابدارهایی دارم که پولش را می‎دهند."

و منظورش پول کمی نیست. والش در مستندی که بی‌بی‌سی در رابطه با تاریخ گروه ایگلز ساخته شبی را به یاد می‌آورد که در هتل "آستور تاور" شیکاگو گذرانده. او و جان بلوشی، ستاره گروه "بلو برادرز" آن شب ۲۲ هزار دلار به این هتل خسارت زدند.

استفاده نادرست از هتل‌ها البته در آن دوره در میان ستاره‎های برخی گروه‎های موسیقی باب بوده. جان بونام، درامر لد زپلین را به یاد بیاورید، وقتی با موتور هارلی دیویدسونی که برای تولدش کادو گرفته در راهروهای هتل "هایت کنتیننتال" لوس آنجلس ویراژ می‌داد. کیت مون، درامر "د هو" (The Who) در روز تولد خود با یک ماشین "لینکن کنتیننتال" وارد استخر هتل "هالیدی این" در فلینت ( بزرگ ‌ترین شهر ایالت میشیگان آمریکا) می‎شود.

اما رویکرد ایگلز در این میان چه بود؟ اعضای آرام این گروه با موهای آراسته و مرتب خود این پیام را به آمریکایی‎ها دادند: " بیایید آرامش‌مان را حفظ کنیم".

هتل کالیفرنیا یکی از محبوب‎ترین ترانه‎های این گروه بود
هتل کالیفرنیا یکی از محبوب‎ترین ترانه‎های این گروه بوده

گلن فرای و دان هنلی که بنیانگذاران ایگلز بودند، با خرابکاری جو والش کنار آمدند اما وقتی نوبت به آن‎ها رسید تا در مورد زندگی در جاده بنویسند، اثری به جای گذاشتند که هر چند فهمش ساده نبود اما به جای خرج برداشتن، درآمد هنگفتی برای این گروه به همراه داشت.

عبارت "هتل کالیفرنیا" مدتی بود ذهن دان هنلی را مشغول کرده بود اما برای آن که آن را به ترانه تبدیل کند باید بر اساس اصولی عمل می‎کرد که گروه در اواسطه دهه ۷۰ به شدت به آن پایبند بود. آن زمان اعضای این گروه هنوز به مرحله‎ای نرسیده بودند که از طریق وکلایشان با هم ارتباط برقرار کنند اما با اسم فامیل از یکدیگر نام می‌بردند.

وظیفه ساخت و ضبط آهنگ‎ها بر عهده دان فلدر، یکی دیگر از گیتاریست‎های گروه بود. ساخته‎های او اما باید از سوی فرای و هنلی تأیید می‎شد. فلدر این کار را در خانه خود در لس‎آنجلس انجام می‎داد اما وقتی مشغول اجرای تور بود، همسرش با او تماس گرفت و گفت: "ما داریم این‌ خانه را ترک می‌کنیم".

ماجرا از این قرار بود که سوزان، همسر دان به همراه نوزاد خود در حیاط خانه در حال استراحت بود که چشمش به لانه مارزنگی افتاد. او به همراه پسرش فورا به خانه‌ای اجاره‎ای در ساحل مالیبو نقل مکان کردند و دان هم در پایان تور به آن‎ها پیوست. عصر همان روز بود که او مثل همیشه مشغول ساخت و ضبط آهنگ پیشنهادی برای یک ترانه شد.

آهنگی که فلدر مشغول ساختش بود با تصویری از یک مار در یک باغ خوش‎منظره هماهنگی زیادی داشت. آهنگی‎که آکوردهایش بیشتر از الگوی فلامنکو تبعیت می‎کرد تا راک. فرای و هنلی ساخته فلدر را تأیید کردند و در طول ساخت نام "رگه مکزیکی" را به این ترانه دادند.

ایگلز

فرای و هنلی می‏گویند متن این ترانه مسافری سرگشته را توصیف می‏کند که مسحور"یک مکان جذاب و دوست‎داشتنی" با شخصیت‎هایی عجیت غریب شده: مکانی افسونگر و در عین حین حال ترسناک که گویا راه فراری از آن ندارد.

در چهار دهه اخیر خیلی‎ها تلاش کردند تصاویر این ترانه را رمزگشایی کنند یا با کنار هم چیدن آن‎ها به مفهومی منطقی و قابل درک برسند. شاید به یاد آوردن این جمله از فرای خالی از لطف نباشد: " تصمیم گرفتیم یک چیز عجیب و غریب خلق کنیم، فقط برای این که ببنیم از پس این کار برمی‎آییم یا نه."

به عبارت دیگر، هر معنایی که از هتل کالیفرنیا برداشت شود چیزی نیست که سازندگانش قصد بیان آن را داشته و پنهانش کرده باشند. فرای می‏گوید، ماجرای حال و هوای مردی که در منطقه‎ای ناشناخته در حومه شهر گیر افتاد و به مورد آنچه می‎بیند اطمینان ندارد را از رمان "مغ" نوشته جان فاولز در سال ۱۹۶۵ الهام گرفته‌اند.

این رمان که یکی از اولین کارهای این نویسنده انگلیسی بود و در بین طرفداران جنبش پادفرهنگ محبوبیت یافت، دنیایی رازآلود ( در رمان جزیره‎ای در یونان) را به تصویر می‎کشد که حقیقت در آن مورد سوء‌ظن است. خود فاولز این رمان را جزء آثار خوبش نمی‎دانست: " از نظر نگارش با معیارهای جهانی فاصله زیادی دارد. موقع نوشتن آن در هر دامی که ممکن است جلوی پای نویسنده‎های تازه کار قرار بگیرد، افتادم."

۱۰ آلبوم پرفروش آمریکا

  • ایگلز، آلبوم بهترین‌هایشان (۱۹۷۱ - ۱۹۷۵)
  • مایکل جکسون- آلبوم تریلر
  • ایگلز- آلبوم هتل کالیفرنیا
  • بیلی جول- آلبوم بهترین‌ها، شماره یک و دو
  • لد زپلین-آلبوم لد زپلین ۴
  • پینک فلوید- آلبوم دیوار
  • ای‌سی/دی‌سی- آلبوم سیاه پوش برگشتم
  • گارث بروکس- آلبوم دابل لایو
  • هوتی اند د بلوفیش- آلبوم Cracked Rear View
  • فلیتوود مک- آلبوم شایعات

منبع: انجمن صنعت ضبط موسیقی آمریکا

اعضای این گروه دیگر هرگز دوباره به اوج نرسیدند و هر بار سعی کردند بیشتر از هم دور شدند
ایگلز دیگر هرگز دوباره به اوج نرسید

کنار هم چسباندن تصاویر عجیب و غریب بهترین روش برای خلق یک ترانه است؛ طرفداران موسیقی راک اما ترجیح می‎دهند همه چیز کاملا مشخص باشد.

نظریه‎هایی که در مورد معنای این ترانه داده شده، در واقع چکیده‎ای است از آن‎چه که تصور می‎شد ستاره‎های پاپ به دنبالش هستند: " عطر گرم کولیتاس (Colitas: یک کلمه‎ اسپانیایی که معانی مختلفی دارد از جمله جوانه گیاه شاه‎دانه)" به ماریجوانا اشاره دارد. و این بخش از ترانه که می‎گوید: " هر وقت خواستی می‎توانی پول هتل را حساب کنی اما نمی‎توانی اینجا را ترک کنی" نشان می‎دهد که منظور از "هتل"، می‎تواند بیمارستان روانی یا مرکز ترک اعتیاد ... یا چیزی شبیه به آن باشد.

فرای سال ۲۰۰۳ در جریان یک تورنمنت گلف در "پبل بیچ" کالیفرنیا به یک خبرنگار گفت: "ایهام اولین ابزار ترانه‎سراهاست. این روش جواب می‎دهد، یعنی مفهموم ترانه همان چیزی است که شنونده می‎خواهد باشد."

این روش در مورد هتل کالیفرنیا هم جواب داده. به همین دلیل هم هست که این آهنگ هر ۱۱ دقیقه یک بار از شبکه‎های رادیویی آمریکا پخش می‏شود و درست به همین دلیل است که اعضای این گروه برای مدتی دست از شکایت کردن از هم برداشتند و علیه صاحبان یک هتل در مکزیک به خاطر استفاده از اسم این ترانه، پرونده تشکیل دادند.

اعضای این گروه دیگر هرگز دوباره به اوج نرسیدند و هر بار سعی کردند بیشتر از هم دور شدند. آن‎هایی که کمتر اهل خیالبافی هستند بیشتر از حس و حال این آهنگ لذت می‎برند تا مفهموم آن. چیزی شبیه به حس بلوغی که رمان مغ با آن خاتمه می‎یابد.

در آن بخش از ترانه که صحبت از زندانی بودن در دنیای "شامپاین صورتی روی یخ " به میان می‎آید، لذت و شکایت به شکلی قابل پیش‌بینی با هم در می‌آمیزند.

از همه این‎ها که بگذریم، آخرین باری که شنیدید یکی از اهالی موسیقی به یک هتل خسارت زده، چه زمانی بوده؟

آخرین بار شاید سال ۲۰۰۴ بوده، وقتی مت ویلیس، خواننده گروه موسیقی پاپ راک باستد (Busted) تلویزیونی را از پنجره بیرون انداخت و فورا معذرت خواهی کرد ، البته باید هم این کار را می‎کرد.

انتشار : ۱۰ شهریور ۱۳۹۷

شایع‌ترین اختلال روانی جهان: نوموفوبیا، اضطراب جدایی از موبایل


شایع‌ترین اختلال روانی جهان: نوموفوبیا، اضطراب جدایی از موبایل

دانش > پزشکی - افراد زیادی وقتی گوشی خود را گم می‌کنند یا جا می‌گذارند، به‌شدت مضطرب می‌شوند و به هر دری می‌زنند تا آن را پیدا کنند. این وضعیت «نوموفوبیا» نام دارد و در سراسر جهان شایع شده است.

 

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از سیناپرس، تعداد زیادی از مردم وقتی متوجه گم‌شدن یا جا گذاشتن گوشی خود می‌شوند، اضطراب زیادی وجودشان را فرامی‌گیرد و به هر دری می‌زنند تا آن را پیدا کنند. شاید این استرس و نگرانی تا حدی طبیعی باشد، چراکه امروزه گوشی هوشمند مانند یک دستگاه رایانه شخصی است که اطلاعات کاربردی زیادی روی آن ذخیره شده؛ اما وقتی این نگرانی از حد طبیعی فراتر برود و به حالتی بیمارگونه تبدیل شود، آن روی سکه استفاده از گوشی‌های هوشمند پدیدار می‌شود و به‌جای آنکه گوشی ابزاری در دست کاربر باشد، این کاربر است که می‌فهمد خود را در اختیار گوشی هوشمند قرار داده و درنهایت هم مشکلات بسیاری برای چنین کاربری ایجاد می‌شود.

این ترس و استرس افراطی و غیرمنطقی که با نبود تلفن همراه در فرد ایجاد می‌شود، «نوموفوبیا» نام دارد که مخفف «no mobile-phone phobia» است. اگرچه این نوع بیماری کاملا جدید محسوب می‌شود، اما بسیار شایع است و میلیون‌ها نفر را در سراسر دنیا تحت تأثیر قرار می‌دهد.

 

نوموفوبیا در سراسر جهان

اصطلاح نوموفوبیا (Nomophobia)، سال ۲۰۱۰ (۱۳۸۹) به‌دست محققان مؤسسه تحقیقاتی «YouGov» در انگلستان ابداع شد. محققان در حین پژوهشی نامرتبط متوجه شدند که بسیاری از داوطلبان پس از جدایی از اسمارت‌فون، دچار اضطراب می‌شوند. این مطالعه چنین نتیجه‌گیری کرد که ۵۳ درصد از کاربران گوشی هوشمند در انگلستان، زمانی که به دلایلی مانند تخلیه باتری یا قطع شدن شبکه نمی‌توانند از گوشی هوشمند خود استفاده کنند، مضطرب می‌شوند.

به عقیده پژوهشگران، این سطح از استرس ناشی از قطع ارتباط با دیگران است و مشابه همان احساسی است که فرد از رفتن به دندانپزشکی یا در روز عروسی خود احساس می‌کند.

این وضعیت در آمریکا بدتر است، چراکه مردم گوشی‌های هوشمند را هفت روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه‌روز با خود نگه می‌دارند و حتی ۳۴ درصد از افراد در لحظات صمیمی با شریک زندگی (همسر) خود، به تماس‌ها پاسخ می‌دهند.

این مطالعه نشان می‌دهد که از هر پنج نفر، یکی (۲۰ درصد) ترجیح می‌دهد، یک هفته تمام را با یک لنگه‌کفش بیرون برود، اما در عوض گوشی هوشمند خود را به همراه داشته باشد. همچنین بیش از نیمی از افراد، هرگز گوشی‌های هوشمند خود را خاموش نمی‌کنند. بر اساس مطالعه‌ای دیگر، ۶۶ درصد از بزرگ‌سالان از نوموفوبیا رنج می‌برند.

 

علائم مبتلایان به نوموفوبیا

بالا رفتن ضربان قلب، احساس لرز و خفگی، سرگیجه، تعریق شدید، عرق سرد، تنفس کوتاه و تنگی نفس، احساس تهوع، درد در قفسه سینه، احساس نزدیکی به مرگ، لرزش اندام‌ها، کرختی و بی‌حسی در دست‌وپا ازجمله علایم این بیماری است.

از سوی دیگر، نوموفوبیا در بین کسانی که زمینه بیماری‌های وسواسی دارند نیز شیوع بیشتری دارد. به بیان دیگر، اعتیاد به تلفن همراه در برخی افراد سبب وسواس فکری می‌شود و آن‌ها تمام مدت به تلفن همراه خود فکر می‌کنند.

این افراد دائم تلفن همراهشان را بررسی می‌کنند و اگر تلفن همراه یا حتی اینترنت نداشته باشند، کار یا روابطشان را فدا می‌کنند تا خود را به مکان یا شرایطی برسانند که بتوانند به شبکه‌های اجتماعی، ای‌میل یا پیامک‌های خود دسترسی پیدا کنند. بسیاری از افراد نوعی وابستگی عاطفی به تلفن همراه خود و نرم‌افزارهای نصب‌شده روی آن به‌ویژه شبکه‌های اجتماعی دارند و دوری از این ابزار شخصی، سبب کاهش اعتمادبه‌نفس، ترس و اختلال هراس در برخی از کاربران می‌شود.

بیماری‌های روانی مربوط به موبایل فقط شامل نوموفوبیا نیست. از همان ابتدا و فقط اندک‌زمانی بعد از گسترده‌ترشدن گوشی‌های مجهز به ویژگی لرزش (ویبره)، توهم دیگری هم به انواع توهمات موجود در دنیا اضافه شد: «توهم احساس لرزش ویبره موبایل». علاوه بر آن، توهم شنیدن صدای زنگ موبایل هم از دیگر وسواس‌های ذهنی بود که با اختراع تلفن‌های همراه ایجاد شد.

همچنین محققان گزارش کرده‌اند که استفاده مکرر از گوشی هوشمند، رابطه مستقیمی را بین کاهش میانگین نمره و افزایش اضطراب منفی و نارضایتی از زندگی ایجاد می‌کند. افرادی که بیش‌ازحد از گوشی هوشمند خود برای برقراری ارتباط با دیگران یا تعاملات در شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، زمان مطالعه خود را از دست می‌دهند و ممکن است برای حضور در کلاس درس دچار مشکل شوند؛ البته گوشی‌های هوشمند در هنگام درس خواندن یا کلاس درس هم آن‌ها را دچار سردرگمی و حواس‌پرتی می‌کنند.

 

وابستگی به گوشی‌های هوشمند

گوشی‌های هوشمند برای بسیاری از افراد به دفترچه خاطرات شخصی تبدیل شده است و تقریبا شامل همه اطلاعات کاربر در همه زمینه‌ها می‌شود؛ بنابراین کاربران با افزایش اطلاعاتشان روی گوشی‌ها بیشتر به این دستگاه‌ها وابسته شده و این موضوع، هر روز قربانیان بیشتری را به کام نوموفوبیا می‌کشاند. پژوهشگران بر این باورند که اضطراب جدایی از گوشی‌های هوشمند، در آینده بزرگ‌تر و بیشتر خواهد شد و ازآنجاکه فناوری‌های موبایل مدام در حال پیشرفت است، این وابستگی هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود.

 

درمان نوموفوبیا

روش اصلی درمان نوموفوبیا مانند بیشتر فوبیاهای دیگر (ترس شدید و بیمارگونه)، حساسیت‌زدایی با مواجهه است. ابتدا به فرد گفته می‌شود به این فکر کند که گوشی تلفنش را گم کرده است و سعی کند در ذهن خودش با این مسئله کنار بیاید. سپس، به‌تدریج به فرد گفته می‌شود که واقعا این تصور را عملی کند و گوشی تلفنش را برای مدتی از خود دور کند. رفته‌رفته با خاموش‌کردن گوشی برای مدت طولانی و زندگی‌کردن بدون موبایل طی چند هفته، فرد می‌تواند از شدت این بیماری هراس کم کند. اگرچه در چند روز اول ممکن است این حالت برای فرد کمی سخت باشد؛ اما بعد از مدتی، اضطراب، هراس و نگرانی‌ای که تا قبل از آن و با داشتن موبایل ناگهان برای فرد به‌وجود می‌آمد، از بین می‌رود.

برای کسانی هم که حاضر نیستند گوشی خود را از دست بدهند یا بدون موبایل زندگی کنند، توصیه می‌شود، به‌طور منظم گوشی‌شان را چند ساعت در طول روز خاموش کنند و به‌هیچ‌وجه، شب همراه با گوشی تلفن به خواب نروند. به این افراد توصیه می‌شود که برای ارتباط با اطرافیانشان از روش‌های دیگری هم در کنار موبایل استفاده کنند تا میزان استرس‌شان از گم‌کردن موبایل و از دست دادن ارتباط‌شان با دیگران کم شود.

 

انتشار : ۲۷ فروردین ۱۳۹۷

حقایقی در مورد دستگاههای تصفیه هوا


حقایقی در مورد تصفیه کننده های هوا

چرا ما به دستگاههای تصفیه هوا نیازمندیم؟

دکتر "لورا شلزینگر" زمانی عنوان کرد:"اگر شما تصفیه کننده هوا نداشته باشید،خودتان تصفیه کننده هوا هستید."متاسفانه این گفته کاملا صحیح است.آیا تاکنون به این فکر کرده اید که ششهای شما،تنها فیلترهای هوای منزلتان هستند؟خوب،در مورد بسیاری از خانواده ها، جواب مثبت است.ذرات آلاینده و آلرژی زایی که درون خانه شما در حال چرخشند، سرانجام  بر کف منزل،وسایل خانه،سطح میز...و ششهای شما مینشینند. تنها هنگامی چنین نمیشود که شما یک دستگاه تصفیه هوای خوب داشته باشید.

خوب،دقیقا چه مواد خطرناکی پیرامون محیط زندگیتان شناورند؟

بررسی میکنیم:

  • میکروبها: حاصل ازجرمها،ویروسها،باکتریها و قارچها و کپکها
  • بوها:ناشی از دود سیگار، سطل زباله،آشپزی،بدن و حیوانات خانگی
  • گازها و بخارات شیمیایی(ترکیبات آلی فرار-یا VOC’s):موجود در بنزن،دود سیگار،فرمالدئید،لاک ناخن و غیره
  • ذرات:نظیر عوامل آلرژی زا،غبارات،مایتها،گرده ها،پرو پشم حیوانات خانگی،ذرات موجود در دود سیگار

دستگاههای تصفیه هوا تا چه میزان این آلاینده ها را حذف میکنند؟جواب این است که این به نوع دستگاه تصفیه هوایی که به کار میبرید بستگی دارد که مکانیکی، مانند سیستمهای هپا(HEPA)،یا فیلتراسیون الکترو ستاتیک نظیر تصفیه کننده های یونی(یا ترکیبی از هردو اینها)باشد.در قسمت بعد مروری میکنیم برچند نوع سیستم تصفیه هوا: سیستمهای مکانیکی دارای فیلترهای هپا،دستگاههای الکترونیکی نظیر یونسازها،تصفیه کننده های ازنی،دستگاههای کربنی و دستگاههای مبتنی بر نور ماورائ بنفش(uv). پس از آن ، جدول ساده ای ایجاد کرده ایم که در تشخیص اختلافات بین هرکدام از این تصفیه کننده ها به شما کمک میکند.

 

 نوشته شده در 21 اسفند 96 توسط سیامک هوشنگی

انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۶

تالاب‌های خشکیده ایذه کانون جدید ریزگردهای داخلی


p><!--StartFragment

دبیر انجمن دوستداران طبیعت و محیط‌زیست ایذه مطرح کرد
دبیر انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست ایذه با بیان اینکه تالاب‌های خشکیده این شهرستان می‌تواند کانون جدید ریزگردهای داخلی باشد گفت: لازم است بودجه ريز گردها برای حل مشکلات تالاب‌ها به ایذه تخصیص داده شود.
 
هژیر کیانی امروز با اشاره به مشکل خشک شدن تالاب‌های ملی این شهرستان اظهار کرد: پژوهش‌ها نشان می‌دهد در 10 سال گذشته هر چه از وسعت تالاب‌های ایذه کاسته شده است بر فراوانی و شدت ریز گردهای با منشا داخلی دشت‌های این شهرستان افزوده شده است؛ کاهش وسعتی که به‌دلیل مدیریت غلط مدیریت آب استان نسبت به منابع و ذخایر آب زیر زمینی شهرستان ایذه و نیز رها شدن به حال خود در تالاب‌های این شهر رخ داد قابل مشاهده است.
 
وی افزود: برای اثبات این مدیریت تسکینی و نه آینده‌نگر، همین اندازه کافی است که به‌جای تامین آب شرب از رودخانه کارون یا مخازن چند میلیارد متر مکعبی سدهای نزدیک به ایذه مثل کارون ۳ و سد شهید عباسپور که مسافت آن به بیش از ۳۰ کیلومتر نمی‌رسد، همواره ذخایر استراتژیک آب‌های زیر زمینی ایذه در دستور کار مدیریت آب فروش و نه آینده‌نگر، آب استان و آبفا و آبفار شهرستان بوده و هنوز نیز این‌رویه خطرناک ادامه دارد.
 
 
دبیر انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست شهرستان ایذه تصریح کرد: استراتژیک و خطرناک بودن این مساله از این جهت است که ما در دهه نخست دوره خشکسالی ۳۰ ساله قرار داریم ‌و تداوم این برداشت‌های غلط به‌دلیل سوء مدیریت‌های سالیان دراز تا کنون بر این منابع سبب خواهد شد تا شهرستان ایذه در دهه آینده تمامی ذخایر آب‌های زیر زمینی خود را مصرف و اندوخته گران‌بهای خود را به‌دلیل عدم وجود نگاه مدیریت مبتنی بر توسعه پایدار از دست دهد.
 
کیانی ادامه داد: این موارد در حال است که حدود سه برابر مصرف آب شرب شهرستان ایذه به شکل سالیانه از سطح دریاچه‌های کارون ۳ و شهید عباسپور تبخیر شده و از دسترس خارج می‌شود.
 
 
وی بیان کرد: تهدیدات جدی تداوم حیات وابسته به آب در دشت‌های ایذه و حتی قلعه‌تل، بروز پدیده شوم و خسارت‌بار ریزگردهای با منشاء داخلی در دشت‌های ایذه را شاهد هستیم که با توجه به کاهش شدید آب تالاب‌های چند هزار هکتاری دشت ایذه، عدم مدیریت صحیح بر این تالاب‌ها و تداوم حفاری‌های غیر کارشناسی برای تخلیه بقایای آب‌های زیر زمینی توسط شرکت‌های آبفا و آبفار مشکلات عدیده و خطرات جدی شهروندان ایذه‌ای و ساکنان این شهرستان به وجود آورده است.
 
 
کیانی ادامه داد: تالاب‌های ایذه در نوع خود منحصر به فرد هستند؛ از این جهت که حیات زیست‌مندان تالاب‌های ایذه به دلیل هم‌جواری کاملا نزدیک با ساکنان شهرها و روستاهای اطراف یک اکوسیستم مشترک را در دشت بسته ایذه تشکیل داده است.
 
این فعال محیط زیست افزود: هرگونه تغییر در حیات اکوسیستم‌های تالابی دشت‌ ایذه می‌تواند به بروز مشکلات جدی و حتی فجایعی در شهر و روستاهای اطراف بیانجامد، نکته‌ای که هرگز مورد توجه مدیران مسؤولیت‌گریز قرار نگرفته است؛ از رهاسازی زباله‌ها و فاضلاب‌های خطرناک بیمارستانیی گرفته تا رهاسازی زباله‌ها و فاضلاب‌های شهر ایذه که هیچ دستگاهی نیز تا این لحظه مسؤولیت این فجایع محیط زیستی را برعهده نمی‌گیرد.
کیانی اظهار کرد: هر چند واگذاری بی‌سابقه تالاب بندون به اداره مسکن و شهرسازی و عدم توانایی این اداره برای مدیریت و حفاظت این تالاب حیاتی دشت ایذه را نباید از نظر دور داشت.
 
وی عنوان کرد: اداراتی چون منابع طبیعی برای مسؤولیت‌گریزی مدیریت و حفاظت این تالاب در سال‌های پیشین اقدام به تسهیل‌گری برای واگذاری این اکوسیستم حیاتی به اداره مسکن و شهرسازی نکردند و البته بی تفاوتی اداره محیط زیست شهرستان و اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان را برای عدم پیگیری در جهت باز پس‌گیری این تالاب که طی یک اقدام تامل برانگیز و اشتباه فاحش شورای اداری وقت شهرستان واگذار شده است را نباید از نظر دور داشت.
 
کیانی تصریح کرد: بازگردانیدن مدیریت و حفاظت تالاب بندون و تامین حقابه‌های هر دو تالاب بندون و میانگران در مبحث دفاع غیر عامل می‌بایستی به شدت مورد توجه مسؤولان شهرستان، استان و نماینده مردم در مجلس قرار گیرد؛ به ویژه اینکه تامین آب شرب ایذه از رود کارون و پلمپ کردن چاه‌های موجود و عدم صدور مجوز برای حفاری‌های جدید را می‌توان یکی از اقدامات جدی زیستی و امنیتی در حوزه دفاع غیر عامل برشمرد.
 
وی در این رابطه افزود: پیش‌بینی‌های ملی و بین‌المللی نشان می‌دهد در سال‌های سخت رو‌به‌رو باید مدیریت دلسوزانه و آینده‌نگر را در دستور کار قرار داده و از مدیریت‌ها و طرح‌های بیهوده پرهیز کرد.
کیانی بیان کرد: در هر شکل چه بخواهیم چه نخواهیم دشت‌های ایذه با وسعتی حدود 10 هزار هکتار کانون‌ها یا چشمه‌های جدید ریزگرد هستند و باید برای ساماندهی این وضعیت در بودجه ریزگردها کانون‌های ایذه را مد نظر قرار داد.
 
وی در پایان با تاکید بر لحاظ کردن بودجه خشک شدن تالاب‌های ایذه و تبدیل به منشایی برای ریزگردهای منطقه گفت: کانون‌هایی که این‌بار محصول خشکسالی و تغییر اقلیم نیست بلکه برآیند مدیریت ناکارآمد بر شهرستان در طول سالیان دور تا کنون بوده و شاید هنوز بتوان جلوی وقوع و ایجاد پیامدهای خطرناک این کانون‌های جدید است و البته جلوی سوء مدیریت‌ها را گرفت.
 
p><!--EndFragment

انتشار : ۷ بهمن ۱۳۹۶

پیش‌بینی فعال شدن کانون‌های داخلی / تا باران نیاید خاک از خوزستان نمی‌رود


p><!--StartFragment

مدیرکل هواشناسی خوزستان از پیش‌بینی وزش باد و در پی آن احتمال فعال شدن کانون‌های داخلی گرد و غبار از ظهر فردا خبر داد.
 
کوروش بهادری با اشاره به تداوم پدیده گرد و غبار در بیشتر شهرهای خوزستان، اظهار کرد: در حال حاضر به دلیل اینکه در هوا و جو تغییراتی ایجاد نشده است، وضعیت گرد و خاک در بیشتر شهرها پایدار مانده است ولی به تدریج دید افقی بهتر خواهد شد.
 
وی با بیان اینکه در حال حاضر دید افقی در اهواز به 2 کیلومتر رسیده است، افزود: در حال حاضر، گرد و خاک در حال فرونشست است و زمانی این پدیده کاملا از خوزستان خارج می‌شود که بارش قابل ملاحظه یا تغییرات جوی مناسبی داشته باشیم.
 
مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: از ظهر فردا به دلیل وزش باد شدید احتمال فعال شدن کانون‌های داخلی گرد و غبار وجود دارد و ممکن است مناطقی مثل اهواز، شادگان، ماهشهر، امیدیه، درگیر پدیده گرد و خاک شوند.
 
بهادری ادامه داد: همچنین پیش‌بینی می‌شود فردا شاهد بارش پراکنده در شمال خوزستان باشیم.
 
وی بیان کرد: در شبانه‌روز گذشته اهواز با 18 درجه سانتی‌گراد و ایذه با یک درجه سانتی‌گراد به ترتیب گرمترین و خنک‌ترین نقاط خوزستان بودند. تغییرات دمای هوای امروز اهواز نیز بین 6 تا 18 درجه سانتی‌گراد در نوسان خواهد بود.
p><!--EndFragment

انتشار : ۷ بهمن ۱۳۹۶

امسال، سال سخت آبی برای خوزستان/احتمال کاهش 50 درصدی تولید انرژی


p><!--StartFragment

معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان عنوان کرد:
معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه حدود 90 درصد کشور تحت تاثیر خشکسالی قرار دارد، گفت: امسال نسبت به 65 سال گذشته، کمترین آمار بارندگی را داشته‌ایم .
 
هوشنگ حسونی‌زاده در نشست خبری بحران خشکسالی و کمبود آب در استان خوزستان که امروز سه‌شنبه (سوم بهمن‌ماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: ایران کشور خشکی است که همواره با 250 میلیون مترمکعب متوسط بارندگی در سال در ادوار مختلف شاهد بروز خشکسالی‌هایی بوده است .
 
وی افزود: در مطالعات تاریخ صد ساله کشور متوجه خشکسالی‌هایی در ایران می‌شویم که در دنیا نادر هستند. اولین ثبت خشکسالی در کشور به سال 1249 تا 1250 می‌رسد که این خشکسالی اثراتی را بر تولید داشت و موجب بروز قحطی و مرگ و میر شد. در سال 45 و 46، 86 و 87 و سال 90 و 91 نیز شاهد بروز خشکسالی در کشور بودیم .
 
معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد: اما خشکسالی امسال نسبت به خشکسالی‌های سال‌های قبل به چند دلیل متفاوت است. یکی اینکه خشکسالی‌های دوره قبل در دوره‌های کوتاه حداکثر یک یا دو ساله رخ داده و سپس شرایط عادی می‌شد اما خشکسالی که حالا شاهد آن هستیم، از سال 87 تاکنون استمرار دارد. در دوره صد ساله گذشته، میزان بارش و آورد آب در استان از حد نرمال کمتر بوده است .
 
حسونی‌زاده افزود: این کمبودها اثرات تدریجی خود را گذاشته‌اند و خشکسالی درازمدتی را پدید آورده‌اند. این خشکسالی یک خشکسالی عمومی است که حدود 90 درصد کشور تحت تأثیر آن قرار دارد. همچنین منابع آبی که به خوزستان می‌آیند، از استان‌هایی مانند همدان، کرمانشاه و کهگیلویه و بویراحمد و ... تأمین می‌شوند که شرایط آن‌ها نیز در حال حاضر از ما بسیار بدتر است. با توجه به رخ دادن پدیده خشکسالی باید نسبت به مدیریت شرایط بسیار دقت کنیم .
 
وی خاطرنشان کرد: کاهش تولید، کمبود منابع برای مصارف، درگیری‌های روانی این مسأله، مسائل اجتماعی و از همه مهم‌تر بحث ریزگردها از پیامدهای خشکسالی هستند. خشکسالی‌، اقتصاد منطقه و درآمد مردم را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. باید همه با هم خوب این پدیده را شناسایی کرده و سپس شرایط را مدیریت کنیم. تنها یک سازمان، وزارتخانه یا اداره نمی‌تواند آن را مدیریت کند .
 
معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: آب زیربنای همه چیز است. از رسانه‌ها می‌خواهیم رابط و بیان‌کننده خوبی در انتقال یا تبیین موضوع باشند. خوزستان مسائل و مشکلات زیادی دارد. اگر با یکدیگر برای حل مشکلات همکاری نکنیم، اثرات آن را بسیار بیشتر بر زندگی مردم خواهیم دید. ممکن است از طریق شبکه‌های اجتماعی، واقعیات وارونه ارائه شوند که این اثرات منفی به دنبال خواهد داشت. مردم به اندازه کافی نگران هستند. باید با این مسأله واقع‌بینانه برخورد کنیم .
 
حسونی‌زاده تصریح کرد: شاید مشکل کمبود منابع آبی در استان‌هایی مثل خراسان و استان‌های کویری نسبت به خوزستان حادتر باشد، اما مشکل خوزستان شدیدتر است. چرا که این مسأله موجب تشدید ریزگردها شده است .
 
وی گفت: امسال از ابتدای سال آبی که از ابتدای مهرماه آغاز می‌شود، تاکنون 60 میلی‌متر بارش داشته‌ایم. در حالیکه این عدد باید در حالت نرمال 160 میلی‌متر می‌بود. در واقع 65 درصد کمتر از سال نرمال، بارندگی داشتیم. سال گذشته نیز کمبود بارش داشتیم اما در آن سال وضعیت استان‌هایی که برای ما تولید آب می‌کردند، از نظر بارش مناسب بود. به همین دلیل نیز ما امسال کمبود منابع آبی نداشتیم. چرا که ورودی آب‌ها به مخازن سدها به اندازه کافی بود .
 
معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان خاطرنشان کرد: ما استانی هستیم که از ذخایر آبی استفاده می‌کنیم . امسال در حوضه کرخه که 6 استان آب آن را تأمین می‌کنند، 69 درصد کسری بارش داشتیم. یعنی تنها 31 درصد از بارش‌های طبیعی اتفاق افتادند. در کارون بزرگ، جراحی و زهره نیز 74 درصد کسری بارش داشتیم و این پدیده موجب شد حجم ذخایر آبی ما در مخازن سدها کاهش پیدا کند .
 
حسونی‌زاده ادامه داد: در سال خوب از نظر بارش، بارش‌ها از اواخر آبان تا اواسط فروردین رخ می‌دهند. یعنی ما در سال‌های خوب حداکثر 4 ماه بارش داریم و هشت ماه باقیمانده از سال را از مخازن استفاده می‌کنیم. امسال با کاهش ورودی مواجه بوده‌ایم و ورودی آب نسبت به باران 65 درصد منفی بوده است. در سال‌های قبل با کمبود ورودی مواجه بودیم اما آن را چندان در جامعه اعلام نمی‌کردیم. چرا که می‌دانستیم می‌توانیم این کمبود ورودی را جبران کنیم. نسبت به 65 سال آماری که در اختیار داریم، سال 96 – 97 بدترین سال آماری ما محسوب می‌شود .
 
وی تصریح کرد: سال 72 – 73 بیشترین آمار باران را داشتیم. اما امسال نسبت به 65 سال گذشته، کمترین آمار را داشته‌ایم. در شرایط فعلی در شهرها تا 90 درصد کاهش بارندگی نسبت به پیش‌بینی‌ها رخ داده است. این یک حالت بحرانی دارد، نه کاهش پیش‌بینی و یا خطا در پیش‌بینی. با توجه به این شرایط از اول مهرماه مدیریت آب مخازن را آغاز کردیم. در مصرف آب، اولویت اول ما آب شرب، سپس مصارف زیست محیطی، بعد صنایع و در مرحله آخر کشاورزی است .
 
معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: به تمام سازمان‌ها اعلام کرده‌ایم که امسال سال سختی خواهد بود. با این وجود باز هم امسال حدود 100 هزار هکتار کشت کشاورزی ما در استان نسبت به سال قبل بیشتر شده است و به نظر می‌رسد این مسأله به اندازه کافی جدی گرفته نشده است؛ علی‌رغم اینکه اخطاریه داده شده و مشکلات نیز گوشزد شده بودند .
 
حسونی‌زاده افزود: در حال حاضر، حجم مفید مخازن برای بهره‌برداری یک میلیارد و 500 میلیون مترمکعب است. یعنی ما تنها 11 درصد حجم مخازن را در اختیار داریم که باید آن را مدیریت کرده و بر اساس اولویت‌ها مصرف کنیم که آب شرب نیز بر اساس برنامه‌ریزی و تقسیم آن، اولویت اول ما محسوب می‌شود. از 100 درصد منابع آبی ما حدود 92 درصد برای کشاورزی، پنج درصد در صنعت و سه درصد برای مصارف شرب استفاده می‌شود .
 
وی گفت: در سال گذشته همین موقع، میزان حجم مفید برای بهره‌برداری از مخازن چهار میلیارد و 800 میلیون مترمکعب بود. پیش‌بینی‌های ما نوید وضعیت بهتر در آینده را می‌دهند. پیش‌بینی ما این است که ممکن است این شیب منفی کاهش پیدا کند، اما به حالت نرمال نخواهد رسید. در حال حاضر، حجم خالی مخازن بالغ بر 12 میلیارد و 400 میلیون مترمکعب است .
 
معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان خاطرنشان کرد: حدود 6400 گیگاوات ساعت از نیاز برقی استان، هر ساله از طریق نیروگاه‌های آبی تأمین می‌شود. اما امسال به دلیل کاهش منابع و ذخایر این عدد به چیزی حدود 51 درصد خواهد رسید. با ادامه این روند احتمال کاهش 50 درصدی تولید انرژی را خواهیم داشت که این مسأله نیز به وزارت نیرو و شرکت برق منطقه ای اطلاع‌رسانی شده است .
 
مرجع / ایسنا
p><!--EndFragment

انتشار : ۷ بهمن ۱۳۹۶

اهواز-کیان پارس-بازار مرو-شماره های 70 و 71

فروشگاه سیماب عرضه کننده سیستمهای تصفیه آب و تصفیه هوا و خدمات مربوط به آنها و مواد شیمیایی و تجهیزات آزمایشگاهی و صنعتی میباشد. تمام حقوق مادی و معنوی این سایت مربوط به فروشگاه سیماب اهواز میباشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما